ODREĐENO ZADRŽAVANJE MONSTRUMU IZ MLADENOVCA: Evo šta mu se sve stavlja na teret – imao pomagače?!

 ODREĐENO ZADRŽAVANJE MONSTRUMU IZ MLADENOVCA: Evo šta mu se sve stavlja na teret – imao pomagače?!

Foto: Srbija Danas

Policija intenzivno radi na tome da prikupi sve dokaze i otkrije da li je U.B. imao saučesnike i pomagače.

Uroš B. (21) uhapšen je jutros nakon što je, kako se sumnja, izvršio masakrt u selima Malo Orašje i Dubona u okolini Mladenovca, kada je pobio osam i ranio 14 osoba u svom krvavom pohodu.

On je posle hapšenja doveden u policijsku stanicu u Smederevu gde mu je tamošnje Više javno tužilaštvo odredilo zadržavanje u trajanju od 48 sati.

 U.B. se na teret stavljaju krivično delo teško ubistvo, krivično delo otmica i nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija – saznaje se.

Policija intenzivno radi na tome da prikupi sve dokaze i otkrije da li je U.B. imao saučesnike i pomagače. On će biti saslušan u nedelju u VJT u Smederevu.

Sve vesti o terorističkom napadu u Mladenovcu čitajte klikom OVDE.

Imao arsenal oružja

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Ševšin pronašla: karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka, 25 komada karabinske municije.

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.