ODLOŽENO SASLUŠANJE BRAJANA VOLŠA: Isplivale prve fotografije iz sudnice optuženog za ubistvo Ane Volš (FOTO)

 ODLOŽENO SASLUŠANJE BRAJANA VOLŠA: Isplivale prve fotografije iz sudnice optuženog za ubistvo Ane Volš (FOTO)

Foto: Facebook printscreen/Ana Walshe,printscreen Glas Amerike VOA

Anu Volš (39), rođenu Beograđanku koja je nestala iz kuće u Kohasetu kod Bostona u novogodišnjoj noći, njen suprug Brajan (47) ubio je u prvim satima 1. januara.

Njeno telo, kako je utvrdila dosadašnja istraga, raskomadao je sutradan, a te delove 3. januara strpao je u kese i razbacao po kontejnerima i deponijama. Zločin je, po svemu sudeći, dobro isplanirao, a američki stručnjaci saglasni su u oceni da ga je loše izveo.

Pomereno saslušanje
Ročište je počelo sa zakašnjenjem od pola sata, da bi, na zahtev Trejsi Mejnor, advokatice Brajana Volša, saslušanje bilo pomereno za 1. mart 2023. godine.

Advokatica je navela da nije blagovremeno dobila dokumentaciju o prikupljenim dokazima i iz tog razloga je tražila da se saslušanje odgodi.

Nakon što je sudija prihvatio predlog advokatice Trejsi Majner, poručio je Volšu da ostaje u pritvoru do novog termina saslušanja i ponovio da pritvor može napustiti uz kauciju od 500.000 dolara.

Prve fotografije iz sudnice

Saslušanje je počelo nakon 30 minuta, a na društvenim mrežama osvnula je i fotografija Brajana koji se na ročište uključio putem video-linka. 

Brajan Volš se na kratko uključio putem zoom kamere iz pritvora, ali nakon što je potvrdio svoje prisustvo, više se uopšte nije oglašavao.

Početak ročišta

Brajan Volš trebalo bi danas da se pojavi putem Zoom-a na saslušanju u Okružnom sudu u Kvinsiju povodom optužbe za ubistvo supruge Ane Volš.

Iako je najavljeno da će ročište početi u 15 časova po našem vremenu, kolege sa lica mesta javljaju da se kasni, i da novinarima, iz nepoznatog razloga više od 20 minuta nije bilo dozvoljeno da uđu u sudnicu.

Iako je sudija na vreme stigao u u zgradu suda u Kvinsiju, nije jasno zbog čega je došlo do kašnjenja.

Za razliku od prvog ročišta, ovog puta ispred suda nije zabeležen veći broj novinarskih ekipa.

Zločin Brajana Volša

Podsetimo, Volš je 18. januara optužen za ubistvo supruge Ane Volš, rođene Beograđanke, a ovo je njegovo drugo pojavljivanje pred sudijom.

On je optužen da je 1. januara u podrumu porodične kuće u Kohasetu ubio i raskomadao Anino telo, a onda ga se rešio.

Tužioci su tada izneli niz dokaza do kojih su došli tokom istrage nestanka Ane Volš, kojoj se svaki trag gubi 1. januara.

Kako su naveli, Brajan je imao uznemirujuću pretragu na Guglu na ajpedu svog sina, uključujući i “10 načina kako se rešiti tela” i “kako sprečiti telo od raspadanja”.

Tužilaštvo je predstavilo dokaze koje su sakupili iz 10 kesa za smeće a koje su navodno bačene na deponiji u blizini stana Brajanove majke.

Među dokazima je i komad ogrlice koju je Ana nosila, Prada tašnica, kovid vakcinacioni karton na njeno ime i druge stvari koje sadrže Anin i Brajanov DNK.

Brajanu je ukinuta kaucija i otada se nalazi u kazneno-popravnom domu okruga Norfolk.

Sve vesti o nestaloj Srpkinji Ani Volš čitajte OVDE.