OD PONEDELJKA POČINJE PODELA POKLON-VAUČERA! Svakom detetu po 6.000 dinara, evo gde će roditelji moći da ih podignu

 OD PONEDELJKA POČINJE PODELA POKLON-VAUČERA! Svakom detetu po 6.000 dinara, evo gde će roditelji moći da ih podignu

Foto: Privatna arhiva

Gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio je da od ponedeljka, 19. decembra, počinje podela vaučera u vrednosti od šest hiljada dinara za svu decu Beograda, zaključno sa završnim razredom srednje škole.

Poklon-vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade s decom, u vrtićima i školama.  

– Konačno je završen proces nabavke vaučera i bez obzira na želju nekih da Beograđani ostanu bez vrednog poklona koji im je njihov grad obezbedio, kao što sam i obećao, vaučeri će stići do svih onih kojima su namenjeni.

Ovo će biti poseban novogodišnji poklon od Grada Beograda za svu beogradsku decu i sve zaposlene u predškolskom i obrazovnom sektoru koji svakodnevno brinu i vode računa o njima.

Vaučeri će u toku sledeće nedelje biti dostavljeni svim državnim i privatnim predškolskim i školskim ustanovama, tako da očekujemo da će ih svi imati do 26. decembra, nakon čega će u okviru tih ustanova da krene podela našim građanima.

Za onu decu koja ne idu u vrtiće roditelji će od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, te će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer. Šalter će biti dostupan i za sve reklamacije ukoliko bude eventualnih problema – istakao je Šapić.

Vaučeri će moći da se iskoriste u roku od dva meseca od momenta preuzimanja, tačnije do 1. marta, precizirao je gradonačelnik.