OD OVOG ZAVISI CEO TOK SLUČAJA? Oglasila se advokatica Koste – evo šta se trenutno dešava sa dečakom

 OD OVOG ZAVISI CEO TOK SLUČAJA? Oglasila se advokatica Koste – evo šta se trenutno dešava sa dečakom

Foto: Srbijadanas/youtube printscreen Al Jazeera Balkans

Više javno tužilaštvo u Beogradu je ranije danas saopštilo da Kosta K. (14), koji je hicima iz pištolja danas usmrtio devet osoba u školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ne podleže krivičnoj odgovornosti.

Advokatica osumnjičenog dečaka Irina Borović potvrdila je ovu informaciju, ali i otkriva od čega zavisi dalji tok slučaja.

 Sada bi trebalo da se urade toksikološke analize na VMA, nakon čega će sa njim obaviti razgovor predstavnik Centra za socijalni rad. Nakon toga, sa njim će razgovore obaviti i psiholog i psihijatar i od toga će zavise naredni koraci – kaže za Nova.rs Irina Borović.

Ona dodaje da je ocu dečaka određeno zadržavanje do 48 sati, te da će on biti saslušan u petak. Tada će se odlučivati i o tome da li će mu biti određen pritvor ili će biti pušten na slobodu.

Podsetimo, pucnjava se dogodila jutros oko 8 sati u školi na Vračaru. Ubijeno je devet osoba, među kojima osmoro dece i čuvar. Kako je ranije danas saopštio MUP, osumnjičeni učenik je duže vreme planirao zločin. U njegovom stanu pronađen je spisak sa učenicima koje je planirao da likvidira, kao i nacrt škole u kojoj se dogodio zločin.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu čitajte klikom OVDE.