OD BAJKE DO PAKLA! Ana od Brajana dobijala skupocene poklone, čak i “Maserati” – Volš imao dijagnozu da je SOCIOPATA

 OD BAJKE DO PAKLA! Ana od Brajana dobijala skupocene poklone, čak i “Maserati” – Volš imao dijagnozu da je SOCIOPATA

Foto: Facebook

Slučaj nestanka Ane Volš (39), Beograđanke kojoj se svaki trag izgubio 1. januara u ranim jutarnjim časovima, postala je tema broj jedan u svim svedskim medijima. Dok mnogi strepe za sudbinu mlade majke troje male dece, ne prestaju da isplivavaju detalji iz Aninog života sa suprugom Brajanom – sociopatom i osuđivanim prevarantom.

Beograđanka Ana Ljubičić Krip bila je mlada, ambiciozna devojka, visoko obrazovana u svojim 25 godinama na studijama na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kada je upoznala Brajana Volša. U tom trenutku je radila u jednom hotelu. Kako je Anina majka Milanka ispričala ranije upoznali su se dok je Ana čistila Brajanovu sobu.

Ana je bila vredna i nije se libila nijednog posla. U početku je čistila i stanove i po preporuci jednog prijatelja, otišla je da očisti stan nekom momku. Taj momak je bio Brajan Volš. Upoznali su se, zavoleli i počeli da se zabavljaju – kaže Anina majka.

Foto: Facebook/Ana Walshe

Sa druge strane, Brajan Volš je bio sin uglednog neurohirurga, doktora Tomasa Volša. Prijatelji porodice Volš, nakon Aninog nestanka, govoreći za američke medije, ispričali su da je još sa 13 godina bio uvek doteran dečak.

– Nikada nije bio osoba u koju si mogao imati poverenja, ali je uvek bio odeven u Armani i mokasine, čak i kada je imao 13 godina. Nikada ga nisam video u farmericama. Uvek je za sebe želeo samo ono najbolje – ispričao je jedan od porodičnih prijatelja porodice Volš za cbsnews.com.

Pauza od dve godine, pa venčanje

Anina majka Milanka Ljubičić otkrila je da su se Brajan i ona rastali posle izvesnog vremena zabavljanja, te da su napravili pauzu od dve godine.

– Posle dve godine pauze, Brajan ju je nazvao. Počeli su ponovo da se viđaju i zabavljaju. Pet godina je to trajalo, a onda, 21. decembra 2015. godine su se venčali. Dobili su troje dece, tri sina. Najstariji ima šest godina, srednji četiri godine, a najmlađi je rođen 17. decembra 2021. godine – kaže Anina majka.

U međuvremenu, marta prošle godine, Ana je doživela veliki skok u profesionalnoj karijeri. Dobila je posao u firmi za nekretnine Tišman Spejer, plata je rasla brzo, onako kako je i sama napredovala na poslu. To je između ostalog, podrazumevalo i da Ana jedan određeni vremenski period radi u Vašingtonu, dok njena porodica živi u Kohasetu, u Masačusetsu.

Za to vreme, Brajan Volš je vreme provodio u kući, jer drugih opcija i nije imao budući da se nalazi u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom, nakon što je osuđen zbog prevare “teške” 80.000 dolara. I to nije jedino zlodelo koje Brajan Volš nosi na duši. Bostonski mediji su otkrili da je prevario i rođenog oca Tomasa Volša, zbog čega ga je ovaj isključio iz testamenta. Zbog toga je Brajan odlučio da se osveti ocu i posle smrti, pa je provalio u Tomasovu vilu i odneo sve stvari u vrednosti od oko 700.000 dolara, među kojima su i skupocena umetnička dela.

Veruje se da je Brajan upravo tada shvatio da preprodajom umetnina može zaraditi velike količine novca, pa je vlasniku jedne galerije u Kaliforniji pokušao da preproda lažne slike Endija Vorhola za 80.000 dolara. Da li je Ana znala za ovakav Brajanov postupak prema ocu nije poznato, ali jeste da je Ana svojevremeno sudu pisala pismo o Brajanu, u kom je iznela da se raduju novim počecima i novom načinu života.

Dejli Mejl je objavio da je Brajan Volš od svog oca do 2009. godine ukrao skoro milion dolara, što je uglednog hirurga nateralo da ga razbaštini. Od novca koji je ukrao od oca pre njegove smrti, svojoj supruzi Ani poklonio je, ni manje ni više, nego skupoceni “maserati” i to za Dan zaljubljenih 2015. godine. Ona se na društvenim mrežama kasnije pohvalila da je to bio “najlepši poklon” za Dan svetog Valentina. Vrednost skupocene limuzine procenjena je na 120.000 dolara.

Višegodišnji prijatelj Brajanove porodice Volš, Džefri Ornstajn otkrio je da mu je Brajanov otac Tomas rekao da je Brajan bio pacijent duševne bolnice i da je njegova dijagnoza bila da je sociopata.

Krvavi nož u podrumu

Kada je 4. januara Brajan Volš kontaktirao sa Aninim kolegama iz Vašingtona, koji su mu rekli da se nije pojavila na poslu i da su zbog toga njen nestanak prijavili policiji, Brajan je učinio isto. Od tog dana svi detalji Aninog nestanka se zasnivaju na saznanjima koje je Brajan ispričao policiji. Istražitelji su obavili nekoliko razgovora sa njim i utvrdili da je lagao o svom kretanju tih dana, te da je kupovao sredstva za čišćenje i pretraživao na internetu kako se otarasiti tela.

Pre nego što su svi ovi dokazi ugledali svetlost dana, Brajan se jednom prilikom obratio javnosti putem medija tražeći od bilo koga ko zna išta o Ani, to kaže policiji. Njegova izjava je izazvala buru na društvenim mrežama, jer su mnogi smatrali da deluje previše hladnokrvno i da muž jedne nestale žene ne govori na taj način. Takođe, dodatnu sumnju potpirilo je to što je čekao tri dana kako bi objavio nestanak majke njihovo troje dece, ali i to što Ana Volš pratkično nije ni objavljivala fotografije sa Brajanom poslednjih meseci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *