“OČIGLEDNO SU U PANICI…” Zelenski kasno sinoć otkrio strategiju ukrajinske vojske – nezaustavljivo JURIŠAJU ka ovoj oblasti sa samo JEDNIM CILJEM

 “OČIGLEDNO SU U PANICI…” Zelenski kasno sinoć otkrio strategiju ukrajinske vojske – nezaustavljivo JURIŠAJU ka ovoj oblasti sa samo JEDNIM CILJEM

Foto: Printscreen YouTube/kanal 60 Minutes/Shutterstock

Ukrajina je saopštila da je njena vojska nastavila napredovanje na istoku na teritoriji koju je prethodno zauzela Rusija, pripremajući se na taj način za mogući napad ruskih snaga u regionu Donbasa, preneo je danas Rojters.

Istovremeno, Kijev traži još veće isporuke oružja sa Zapada.

– Okupatori su očigledno u panici – izjavio je predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski za televiziju kasno sinoć, dodajući da je sada fokus na brzom osvajanju teritorija koje su okupirane i uspostavljanju normalnog života.

Zelenski je najavio da će se sutra obratiti Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija putem video linka i da će zatražiti ubrzanu isporuku oružja za Ukrajinu, kao i humanitarnu pomoć.

Ukrajinske snage su preuzele potpunu kontrolu nad selom Bilohorivka i spremaju se da povrate ceo region Luganska na istoku zemlje, rekao je regionalni guverner Serhij Gajdaj.

Foto: Profimedia

Selo je samo 10 kilometara udaljeno od grada Luganska koji su zauzeli Rusi pošle duge i teške borbe u julu.

– Borićemo se za svaki centimetar – napisao je Gajdaj na “Telegramu”.

Ukrajinske snage ovog meseca prvo su izvele kontraofanzivu u Harkovskoj oblasti.

U regionu Hersona na jugu, ukrajinska vojska je učinila manji napredak i potopila je rusku baržu koja je prevozila vojnike i opremu preko reke u blizini Nove Kahovke.

BONUS VIDEO: Ruska artiljerija cilja ukrajinske položaje kod Piskija