OČEKUJE NAS PRAVI TEMPERATURNI ŠOK: Nova vremenska prognoza ne donosi ništa dobro – spremite se!

 OČEKUJE NAS PRAVI TEMPERATURNI ŠOK: Nova vremenska prognoza ne donosi ništa dobro – spremite se!

Foto: Shutterstock

Kako navodi Čubrilo, visinski ciklon koji je harao ovim područjem je isto napustio, ali se sa zapada približava manja količina vlažnog vazduha.

U toku većeg dela sledeće nedelje, vreme će biti toplo uz ređe nestabilnosti, dok se nakon 9. septembra očekuju jače pogoršanje, kiša i zahlađenje.

 Kasno posle podne i uveče na zapadu reigiona naoblačenje, ponegde uz kišu i pljuskove. To naoblačenje će se u toku noći ka nedelji i u nedelju tokom dana polako premeštati na istok uslovljavajući ponegde prolaznu kišu ili pljuskove, pretežno nad središnjim predelima. Vetar danas slab, a sutra slab do umeren, severozapadni. Dnevni maksimum u oba dana uglavnom od +18 do +25 stepeni Celzijusa – stoji u prognozi za narednu nedelju.

Od nedelje će ka nama ojačati polje anticiklona preko kojeg će početi strujanje toplog vazduha sa juga, dok će u isto vreme zapadne oblasti Evrope zahvatiti jaka ciklonska aktivnost. U isto vreme sa Atlantika će se ka zapadnim obalama Evrope premeštati dva transformisana uragana, upozorava meteorolog.

Na jugu se očekuju temperature do 32 stepena, a najtopiji dan bi trebao da bude sledeći petak, mada se tog dana na zapadu i jugozapadu regiona očekue jača destabilizacija atmosfere.

– Za naredni vikend se očekuje jače popgoršanje, kiša, grmljavinski pljuskovi i osetnije osveženje. Trenutno stoji signal za moguće obilnije padavine, posebno na lokalnom nivou, ali više o tome u koliko bude potrebe kada se promena približi – navodi Čubrilo, i precizira:

– Sumirano, posle pravog jesnjeeg pogoršanja pred nama je nedelja kasno-letnjih karakteristika, dok se od 09.09. očekuje novo, jače, pogoršanje. Pravo leto sa vrelom danima je definitvno iza nas.