“O JELENI VOLIM DA PRIČAM, MOGU DA PRIČAM” Reči Zorana Marjanovića nakon pevačicinog ubistva neće vas ostaviti ravnodušnim

 “O JELENI VOLIM DA PRIČAM, MOGU DA PRIČAM” Reči Zorana Marjanovića nakon pevačicinog ubistva neće vas ostaviti ravnodušnim

Foto: Srbija Danas/Ilustracija

Zoran Marjanović osuđen je pre dva dana u Višem sudu u Beogradu na kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene.

Slučaj je rešavan više od šest godina, tačnije od dana kada je prijavljen njen nestanak, 2. aprila 2016. godine. Kao potencijalne ubice tada su osim Zorana koji je sada osuđen, mnogi bili osumnjičeni, među kojima su misteriozni biciklista, biznismen Dragoje (zvani Drago Čekić), potom ljubavnik, migrant… a Marjanović je u javnosti osim kao potencijalni počinilac zločina bio označen i kao neka vrsta – “žrtve koja pati za ženom”

U tom periodu, nedugo nakon što je nađeno njeno telo na nasipu u Borči, on je dao intervju gde je između ostalog, izjavio, da je Jelena bila anđeoska duša, majka, žena, domaćica, prijatelj i da ne zna ko bi ovo mogao da uradi.

– Šta bih rekao samo ne bih poželeo neprijatelju da preživi ovo što sam ja preživeo – rekao je Zoran i nastavio:

O Jeleni mogu da pričam, o Jeleni volim da pričam, nije mi teško da pričam, jer je sve u superlativu. Ona je bila jedna anđeoska duša, ona je i majka i žena i prijatelj i sve bukvalno u jednoj ličnosti. To znaju svi koji su je poznavali. Meni je žao što se mediji nisu bavili njome kao pevačicom dok je nastupala, koliko se bave njenim surovim ubistvom.

Na pitanje, šta misli, ko bi mogao da je ubije, ko bi mogao da počini takav zločin on je odgovorio:

– Nismo imali neprijatelje, ni ja, ni Jelena. Mi smo uvek davali dobru energiju ljudima, a takvi ljudi retko imaju neprijatelje. Jelena je najsrećnija bila kada je vodila brigu o Jani. Uživala je u tome da je kupa, hrani… Nikada nije jurila karijeru, slavu. Bila je vezana za porodicu. Bila je srećna sa mnom, ma kakve bljuvotine svi pisali da bi zaradili čitanost nad ovim zverstvom koje se dogodilo – pričao je on 2016. godine.

Podsetimo, Zoran Marjanović uhapšen je pre dva dana u svojoj kući u Borči, u koji se vratio nakon izricanja presude i prvo je sproveden u pritvor, a potom će, kako se navodi najverovatnije biti “iza rešetaka” u Zabeli.

U kući je proveo nešto više od sat vremena, a potom je stigla policija koja ga je uhapsila.

Srbija je bila u šoku zbog činjenice da je neko, ko je optužen za ubistvo, nakon izricanja presude pušten. Kako je objasnio sagovornik iz Višeg suda, čekalo se da se Rešenje o određivanju pritvora pošalje policiji. Čim je rešenje stiglo, policija je otišla u Borču i uhapsila Marjanovića i odvela u 29. Novembar, a potom sprovela u Okružni zatvor.

BONUS VIDEO: Interventna odvodi Zorana Marjanovića

Izvor: Telegraf.rs