NOVI SNIMCI KRVOLOČNOG PREDATORA: Uhvaćen u blizini sirotišta sa psom u svojim čeljustima (VIDEO)

 NOVI SNIMCI KRVOLOČNOG PREDATORA: Uhvaćen u blizini sirotišta sa psom u svojim čeljustima (VIDEO)

Foto: Komsomolskaya Pravda/Printscreen

Na Habarovskoj teritoriji, amurski tigar je prošao kroz područje sirotišta sa psom u ustima

Amurski tigar je postao toliko drzak da je ušao na teritoriju sirotišta broj 37 u selu Naihin (okrug Nanai). Snimak predatora je nastao u noći 24. januar

Tigar je ušao na teritoriju oko tri sata ujutru. Predator je preskočio ogradu i prošetao igralištem. Usput je ubio psa koji je čuvao skladište. Sa plenom u ustima još je malo lutao i šmugnuo u šumu.

Tigrove tragove ujutru su pronašli zaposleni u sirotištu, a informacije su prosleđene svim relevantnim strukturama. Sudeći po nadzornim kamerama, šetnja predatora trajala je oko pola sata. Zver se nije približila stambenoj zgradi, a uopšte nije pokazivala interesovanje za one koji žive u zgradi.

– Lovci su nas uveravali da je pojava tigra u toku dana isključena. Ovo se može desiti samo ako je životinja bolesna ili povređena. Dakle, nema opasnosti za đake, jer noću ne izlaze napolje. Deca idu u školu u devet sati ujutru, kada je već svetlo. Situacija je pod kontrolom – rekao je za KP Habarovsk Aleksandar, zamenik direktora sirotišta broj 37 u selu Najhin.

Prema rečima stručnjaka, tigar na snimku je mlad mužjak u najboljim godinama života. Šta ga je tačno oteralo toliko blizu urabanih delova  nije poznato. Od opcija: lakoća hvatanja psa ili nedostatak divljih svinja.