NOVI SLUČAJ MALTRETIRANJA U ŠKOLI: Đak jeo svoj IZMET, učiteljica ga najbrutalnije zlostavljala

 NOVI SLUČAJ MALTRETIRANJA U ŠKOLI: Đak jeo svoj IZMET, učiteljica ga najbrutalnije zlostavljala

Foto: Profimedia

Učiteljica u Teksasu i njene dve pomoćnice uhapšene su zato što su petogodišnjeg dečaka sa posebnim potrebama zaključale u prostoriju za izolaciju toliko dugo da je jeo sopstveni izmet. 

Nastavnica iz Teksasa i njene dve pomoćnice suočene su sa optužbama za kaznu koju su prošle godine izrekle jednom učeniku, u kojoj su petogodišnjaka zatvorile u prostoriju za izolaciju toliko dugo da je počeo da jede sopstveni izmet.

Melodi LaPoint (47), Tara Tini (33) i Augusta Kostlou (27), uhapšene su ranije ovog meseca zbog maltretiranje dečaka koje se dogodilo u neimenovanoj školi u Liberti Independent School Distriktu u aprilu 2021.

Svaka od njih se suočava sa četiri tačke optužnice za napuštanje ili ugrožavanje deteta, nakon što su dečaka stavile u izolaciju satima bez pristupa hrani.

Na kraju je mladić, koji ima posebne potrebe, toliko ogladneo da je počeo da jede sopstveni izmet i pije svoj urin, navodi se u krivičnoj prijavi.

Štaviše, dok je bio zatvoren u sobi, mali dečak je pao i povredio se – ali troje optuženih, nisu ništa učinili da mu pomognu.

Prema rečima portparola okruga, dva pomoćnice, Tini i Kostlou, stavljene su na administrativno odsustvo tokom interne istrage prošle godine.

Zvaničnici se naveli da su oni dale ostavke kada je istraga završena.

LaPoint, glavna nastavnica u učionici, takođe je dala ostavku, ali je uspela da nađe posao u drugom obližnjem školskom okrugu, u osnovnoj školi Hoper u Hjustonu.

Uhapšena je 17. novembra u krugu škole, pred očima svojih učenika i kolega.

Pročitaj još