NOVI POTRES NA MARAKANI: Nakon Borjana, Bahar OTPISAO i Kataija!

 NOVI POTRES NA MARAKANI: Nakon Borjana, Bahar OTPISAO i Kataija!

Vesti koje iz dana u dan stižu iz Ljutice Bogdana, jasno nam govore da novi trener Crvene zvezde, Izraelac Barak Bahar uz podršku klupskog rukovodstva sprema veliku rekonstrukciju tima. Sve je počelo iznenađujućom informacijom da je novi šef stručnog štaba rekao Milanu Borjanu da mu je za narednu sezonu potreban još jedan čuvar mreže. Radi doskorašnji strateg Makabija iz Haife na adekvatnoj zameni, ali sada je na red došao i status Zvezdinog “Magika” Aleksandra Kataija.

Bahar je naime napravio već kroki plan izgleda tima i u njemu označio Aleksandra Kataija kao igrača koji bi mogao da ima redukovanu ulogu.

Odnosno, ne bi Bahar imao ništa protiv da Katai ostane u Crvenoj zvezdi, ali ne bi mogao da mu garantuje minute u Ligi šampiona. Koristio bi ga u mečevima Mozzart Bet Superlige u kojoj bi individualnim kvalitetom trebalo da razbija protivničke bunkere.

Pitanje je da li bi Katai bio srećan u takvoj raspodeli karata i kako bi prihvatio sporednu ulogu. Kako bilo, stav stručnjaka iz Izraela mogao bi da ubrza odlazak Zvezdinog Magika u inostranstvu.

Prema saznanjima Mozzart Sporta postoji šansa da bivši reprezentativac Srbije do kraja leta pronađe angažman u Saudijskoj Arabiji, potpiše dugoročan ugovor i stavi tačku na karijeru.

Bez ikakve sumnje Aleksandar Katai je jedan od najboljih ofanzivnih igrača u postbarijevskoj istoriji Crvene zvezde. Govori o tome učinak od 101 postignutog gola u crveno-belom dresu, brojne epske partije u večitim derbijima i evropskim mečevima. Međutim, moguće je da bi restart sa novim trenerom mogao da zahvati i Aleksandra Kataija.

Problem je što Zvezinom Magiku ugovor sa Crvenom zvezdom ističe leta 2024. godine i zasad nije plan da dođe do novog produžetka. Verovatno zbog činjenice da je u februaru Katai napunio 32 godine. I pitanje je koliko će još moći da ponavlja sezone kao u trenerskoj eri Dejana Stankovića.

Na poziciji levog krila doveden je Piter Olajinka, zahtevima na tom mestu može da odgovori i Mirko Ivanić, u klubu je i dalje Stefan Mitrović, šansu da se nametne novom treneru dobiće i Vladimir Lučić…

Za sada se sa Marakane ne oglašavaju, ali tema Katai biće jednako vruća kao i ona oko Milana Borjana. Posebno što je reč o ljubimcu zvezdaškog korpusa, igrač koji izaziva najviše emocija u Ljutice Bogdana.