NOVI DETALJI STRAVIČNOG MASAKRA KOD MLADENOVCA: Ujak masovnog ubice krije ključnu tajnu? Zadržan iza rešetaka, jer svi strahuju od njega

 NOVI DETALJI STRAVIČNOG MASAKRA KOD MLADENOVCA: Ujak masovnog ubice krije ključnu tajnu? Zadržan iza rešetaka, jer svi strahuju od njega

Foto: Srbija Danas/Privatna arhiva

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, sud je produžio za još 30 dana pritvor muškarcu, ujaku mladića osumnjičenog da je u okolini Mladenovca ubio osam, a ranio 12 osoba, potvrđeno je za Tanjug u tom tužilaštvu.

Pritvor mu je prethodnog medeca određen zbog postojanja okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, čije ispitivanje predstoji u istrazi, kao i s obzirom na postojanje okolnosti koje ukazuju na uznemirenje javnosti.

Osumnjičeni je u tužilaštvu izneo odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela.

Muškarac je osumnjičen za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenom  se stavlja na teret da je u pomoćnim objektima svog domaćinstva u mestu Viniše, u Kragujevcu, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i delova za oružje, pri čemu je u jednom od tih objekata 5. maja pronađen i lišen slobode okrivljeni mladić. Osumnjičeni se tereti za krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodna, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.