NOVI DETALJI O STRAVIČNOJ EKSPLOZIJI NADOMAK ZAGREBA! Ima mrtvih i povređenih: “Nešto je strašno puklo, a onda sam video policiju”

 NOVI DETALJI O STRAVIČNOJ EKSPLOZIJI NADOMAK ZAGREBA! Ima mrtvih i povređenih: “Nešto je strašno puklo, a onda sam video policiju”

Foto: Profimedia

U eksploziji koja se dogodila kod Zagreba poginule su dve osobe, dok je muškarac (79) teško povređen i trenutno se nalazi u KB Dubrava.

– Eksploziju nisam čula, ali sam čula sirene, vatrogasce i Hitnu. Komšije do nas su čule eksploziju pa su nam javili, odmah smo izašli da vidimo šta se dogodilo – opisala je jedna od komšinica detonaciju koja se danas poslepodne dogodila u domu za stare u Dugom Selu.

Uzrok eksplozije još nije poznat, a poginuli su muškarac (85) i žena (81), dok je jedan muškarac (79) teško povređen te je prevezen u KB Dubrava. Muškarac je imao povrede trbuha i donjih ekstremiteta te je izgubio puno krvi. Operisan je, ali i dalje je životno ugrožen, rekao je za 24sata hirurg u KB Dubrava dr. Kristijan Ćupurdija.

– Bilo je na ručku, nešto je strašno puklo, pogledao sam napolje, ništa nije bilo. Kada sam kasnije izašao na terasu, video sam policiju i shvatio da se dogodilo nešto strašno – rekao je jedan od komšija koji nije znao da se tu nalazi Dom za stara lica.

– Mislim da su tamo bila četiri stara lica, ne znam da li su svi prijavljeni – dodao je. Čak ni predsednik opštine Nenad Panian, koji živi u blizini, nije znao da se u toj kući pružaju usluge starim osobama. Ni on nije čuo eksploziju.

Vlasnici kuće bili su na prvom spratu i ručali su u trenutku eksplozije. Vlasnici su u šoku, a žena je morala primiti i sedative za smirenje te im se zbog eksplozije podigao pod. Na mestu događaja policija sprovodi uviđaj.