NOVAK ZAGRMEO ZBOG NADALA: “Ja simuliram, a oni su žrtve”

 NOVAK ZAGRMEO ZBOG NADALA: “Ja simuliram, a oni su žrtve”

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena nakon što je održao čas tenisa mladom asutralijanksom teniseru Aleksu Di Minouru, u sve to uprkos povredi. Nakon pobede, usledila je konferencija za medije na kojoj se Novak osvrnuo i na to pitanje…

U četvrtfinalu, Đoković će igrati protiv Rusa Andreja Rubljova, 6. tenisera sveta. Njih dvojica su do sada podelila megdan tri puta, a Đoković je slavio u dva meča. Poražen je jedino u Beogradu, na Srbija openu, u aprilu prošle godine. 

– Ne znam da li celokupno, ali najbolji meč ovde i sada. Zaista sam srećan što sam jer sam uspeo da pobedim na ovaj način, da osećam dobru pokretljivost noge. Sve u svemu, perfektan meč za mene – rekao je Novak. 

O povredi zadnje lože Đoković je izjavio.

– Idem dan po dan. Imali smo nekoliko načina oporavaka. Nisam imao bolove, dobro sam se kretao. Idem u dobrom pravcu – rekao je Nole. – Ponekad se osećam dobro, ponekad ne. Ne želim da slavim prerano, ali večeras sam se osećao fanrastično. Nastaviću da radim sve kao i do sada, nadam se da mogu da nastavim u istom ritmu – istakao je Novak i dotakao se psiholoških priprema. 

– Nisam mislio o tituli prošle godine, već samo da budem konkurentam da igram. Tako sam mislio do večeras. Ali način na koji sam večeras odigrao, daje mi mnogo nade da mogu do titule. Jedini sam teniser koji je u žrebu ostao kao grend slem šampion. Ali svi imaju iskustvo. Želim da Cicipasu uputim kompliment, igra zaista sjajno. Amerikanci igraju dobro. 

Jedno od pitanja na konferenciji ticali su se i spekulacija mnogih da Đoković simulira povredu. 

– To ja ostavljam njima, neka sumnjaju i dalje. Ostaviću vama, vi znate o kome se radi. Interesantno je da se samo u moje povrede sumnja, a kada se drugi igrači povrede i to utiče na njih, onda su oni žrtve, a ja sam teniser koji se pretvara. Nemam neki osećaj da nekome nešto treba da dokažem. Imam snimak i MRA i ultrazvuk što će i dokazati, da li ću to objaviti u dokumentarcu, ne znam, možda. A možda i neću. Apsolutno me ne interesuje šta ljudi misle, zabavno mi je koji se nastavlja narativ drugačiji nego na neke druge igrače. Navikao sam da se suočavam sa tim, to me motiviše i to mi daje dodatnu snagu – rekao je Đoković. 

Podsetimo se, kada je prošle godine na istom turniru – Australijan openu, nastupao povređeni Rafael Nadal, tamošnji mediji imalu potpuno drugačiji tretman prema njemu, te se ni u kom slučaju nije dovodila u pitanje njegova povreda, ili simulacija iste. 

Novinari su ga potom podsetili na izjavu iz Beograda kada je trpeo napade stranih tenisera povodom skandala u Australiji i deportacije iz iste. 

– Padaće još maske, pogotovo koje su se stvorile u poslednje dve godine. Nemam nikakav odnos sa njim (De Minaurom), poštujem ka kao rivala i kolegu, nemam problem da se javim njemu i njegovom timu, porodocii, da čestitiam kada neko to zasluži. Nemam nikakvu komunikaciju sa njim, on je pokazao šta misli o meni, kakav odnos da tražim sa njim.

O tome da li će trenirati u utorak pred duel protiv Rubljova, Novak je izjavio:

– Ne znam da li ću trenirati, da li ćemo da nastavimo sa rutnom. Sve funkcionie kako treba. Kako se budem sutra probudio, videćemo. Odlučiću kada se probudim.

Najnovije vesti o najboljem srpskom teniseru možete naći na ovom linku – NOVAK ĐOKOVIĆ.