NOVA ODLUKA RUSKIH ZVANIČNIKA – OVO SU TRI KLJUČNE TAČKE: Zvaničnik otkrio šta čeka Ukrajince u ovoj oblasti

 NOVA ODLUKA RUSKIH ZVANIČNIKA – OVO SU TRI KLJUČNE TAČKE: Zvaničnik otkrio šta čeka Ukrajince u ovoj oblasti

Foto: Profimedia

Rusi planiraju referendum u Hersonu, kako bi se građani “izjasnili o pridruživanju Rusiji”. Pre toga, u planu su postavljanje vojne baze i uvođenje ruskog bankovnog sistema.

Zamenik čelnika ruske postavljene administracije u okupiranom Hersonu rekao je da u toj oblasti neće biti održan referendum dok se ne završe borbe.

Kiril Stremusov je kazao da će u Hersonu biti održan referendum na kojem će stanovništvo moći da se izjasni o “formalnom pridruživanju Rusiji”, ali tek kada se budu obustavile borbe i u tom regionu, i u Odesi i Mikolajevu.

– Kasnije ćemo objaviti kada se glasanje ili referendum za građane budu održavali, ali ne danas, i ne sutra jer je naš prvi zadatak da povratimo red i organizujemo sistem vlasti – rekao je on.

Ukrajinski zvaničnici ranije su upozorili da ruske snage planiraju referendume za stanovnike okupiranih delova zemlje. Stremusov je kazao da će najpre zatražiti rusku vojnu bazu na teritoriji Hersona, a potom i uspostavljanje novog bankovnog sistema koji će biti potpuno integrisan u ruski.

Pročitaj još