NOVA APLIKACIJA ZA GRADSKI PREVOZ “BEOGRAD PLUS”, POČINJE SA RADOM OD SUTRA! Šapić istakao i ostale prednosti ove aplikacije koja pruža više pogodnosti

 NOVA APLIKACIJA ZA GRADSKI PREVOZ “BEOGRAD PLUS”, POČINJE SA RADOM OD SUTRA! Šapić istakao i ostale prednosti ove aplikacije koja pruža više pogodnosti

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, na današnjoj pres konferenciji za medije objasnio je kako će funkcionisati aplikacija “Beograd plus” – Od sutra počinje da radi aplikacija “Beograd plus” za javni gradski prevozPreko nje će moći da se plati prevoz i moći da se imati uvid u to gde se nalazi svako vozilo, odnosno koliko je stanica udaljeno od vaše lokacije, kao i procena o tome koliko minuta treba vozilu da stigne do vaše lokacije – rekao je on.

DOKTORKA SAVETUJE: Vitamin D je neophodan za zdravlje, a najbolje da je uzimati u ovoj kombinaciji!

UNIŠTENE KLUPE U BEOGRADSKOM PARKU: Zbog ovog poteza HULIGANA više niko ne može da sedi na njima (FOTO)

DA LI ĆETE POSLE OVOGA OVDE ČEKATI AUTOBUS?! Stajalište u Beogradu kao iz HOROR FILMA, leglo zaraze u samom centru grada (FOTO)

Kako je pojasnio, aplikacija će moći da se skine preko “Playstora”, a njome ćete moći da platite javni prevoz i preko kreditne kartice.

– Ova aplikacija će imati daleko širu svrhu i svojstvo. “Beograd plus” će da bude aplikacija gde će, očekujem od jeseni, da pustimo aktivno i da zaživi i “beogradska kartica” gde ćete preko ove aplikacije imati uvid u to koje benefite je Grad obezbedio za Beograđane – rekao je Šapić.

Preko aplikacije i prijava da li radi klima, da li je vozilo prljavo…

Prema njegovim rečima, putem aplikacije građani će moći da se prijave i da li u autobusu ne radi klima, da li je prljavo…

– Moći će i sliku da pošalju i tako prijave. Praktično, svi građani sada postaju kontrolori funkcionisanja gradskog prevoza – rekao je Šapić.

Do kraja leta biće moguće plaćanje i kreditnom karticom

On je još najavio i da će do kraja leta i postojati i mogućnost plaćanja prevoza kreditnom karticom.

– Dakle, ko neće da kupi papirnu kartu, pošalje SMS, ili plati preko aplikacije, blizu vozača biće postavljen uređaj gde će moći da se plati prevoz kreditnom karticom – objasni je Šapić.

Papirne karte od sutra na 318 kiosaka

On je još rekao da ova aplikacija neće biti samo za prevoz, nego za sve ono što će Beograd da obezbeđuje za svoje građane.

Gradonačelnik je najavio da će od sutra na 318 kioska moći da se kupe karte za prevoz.

Kako je dodao, 250 na stajalištima, plus u 68 najprometnijih kiosaka u centru grada.

Podsetimo, nov sistem javnog gradskog prevoza pod nazivom “Beograd plus” startovao je sredinom maja ove godine.

On podrazumeva drugačiji način plaćanja karata u odnosnu na sistem pre toga.

Plaćanje karata omogućeno je putem SMS poruka, kao i kupovinom papirnih karata.

Validatori su time otišli u prošlost, a ulaz i izlaz iz vozila gradskog prevoza moguće je na svim vratima.

Sve karte su jeftinije nego u prethodnom sistemu. Za kontrolu karata zaduženi su isključivo Beli, odnosno komunalni milicioneri.