NOLETOVE REČI ODJEKUJU PLANETOM: Osetio sam sankcije na svojoj koži, bio sam ŽRTVA kao i SVAKI Srbin

 NOLETOVE REČI ODJEKUJU PLANETOM: Osetio sam sankcije na svojoj koži, bio sam ŽRTVA kao i SVAKI Srbin

Foto: MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, na konferenciji za novinare posle plasmana u finale Srbija opena, govorio je i o odluci čelnika najprestižnijeg turnira na svetu Vimbldona da zabrani učešće Rusima i Belorusima.

Novakove reči na ovu temu odjeknuće planetom.

– Naravno da ima politike u sportu, organizacije koje vode naš sport jesu političke sturkture. Stojim uz ono što sam rekao, mislim da nije neophodno da se suspenduju bilo koji sportisti. Ne znam kako oni doprinose bilo čemu što se dešava u ratu. Samo saplićete ljude da se takmiče, a u tenisu imamo pravilo po kom je zabranjena diskriminacija. Igra se po rejtingu, a ne po nacionalnosti. Vimbldon je to prekršio – navodi Đoković.

On se potom osvrnuo na lično iskustvo.

– Znam vrlo dobro šta znače sankcije, odrastao sam tokom 10 godina u sankcijama. Znam kako je gledati svet, kao izopšten, kao neko ko dolazi iz zemlje koja je prikazana na loš način u svetu. Bio sam žrtva toga kao i svaki Srbin tokom godina. Razumem šta znači izgubiti bliske ljude i kuću, svi koji prolaze kroz patnju. Rat je nešto čemu se protivim i to ću raditi do kraja života – bio je izričit Novak Đoković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *