NOLE NIJE ZABORAVIO BOMBARDOVANJE: Napisao je samo dve reči i ODUŠEVIO sve pravoslavce (FOTO)

 NOLE NIJE ZABORAVIO BOMBARDOVANJE: Napisao je samo dve reči i ODUŠEVIO sve pravoslavce (FOTO)

MN Press

U petak, 24. marta, navršilo se 24 godine od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) u kojem je za 78 dana agresije, poginulo oko 2.500 civila i oko 1.000 pripadnika naših oružanih snaga.

Napadi na Jugoslaviju počeli su 24. marta 1999. na osnovu naređenja tadašnjeg generalnog sekretara NATO-a Havijera Solane, a okončani su 10. juna, usvajanjem Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Povodom godišnjice oglasio se i najbolji srpski teniser Novak Đoković zahvalivši se Marinosu Ricudisu – Grku koji je uprkos naređenju svojih vrhovnih vlasti, odbio da napadne Srbiju.

Podsećamo, odluka da tokom NATO agresije 1999. godine odbije da bombarduje Srbiju, kapetana broda grčke ratne mornarice Marinosa Ricudisa koštala je karijere.

  • Kao pravoslavac ne mogu da učestvujem u napadu na bratski narod – Ricudis se tada oglušio o naređenje i vratio brod u luku umesto da uplovi u Jadran. Iako su mnogi grčki mornari stali uz njega, vojni sud ga je 1999. godine osudio na dve i po godine zatvora.

Đoković je okačio njegovu sliku na stori i napisao “Hvala ti”. Podsećamo, naš as je više puta govorio da je bombardovanje njegove zemlje uticalo na njegovo odrastanje i motiv da postane najbolji na svetu.