“NJIH ŠESTORO SE NALAZILO U BLIZINI MESTA EKSPLOZIJE” Devojka iz Niša bila u grupi naših turista, evo u kakvom je stanju (VIDEO)

 “NJIH ŠESTORO SE NALAZILO U BLIZINI MESTA EKSPLOZIJE” Devojka iz Niša bila u grupi naših turista, evo u kakvom je stanju (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel

Devojka iz Niša koja je ranjena u današnjoj eksploziji u Istanbulu bila je u grupi šestoro naših turista u najpoznatijem turskom gradu i trebao je uskoro da se vrate kući.

– Njih šestoro je bilo zajedno danas u blizini mesta ekplozije pored trga Taksim i u pešačkoj zoni, koja je bila prepuna ljudi. Jedino je Dragana ranjena, geler ju je pogodio u rame i ona je u bolnici, gde treba da bude operisana. Srećom, nije životno ugrožena. Ostali su, srećom, prošli bez povreda, a Dragana je trebalo prekosutra da se vrati za Srbiju – navodi izvor Kurira i dodaje da će sada ostati u Istanbulu dok to bude potrebno iz zdravstvenih razloga.

– U današnjoj eksploziji u Istanbulu ranjena je jedna naša državljanka. Reč je o turisti Dragani Ristić iz Niša. Ona je van životne opasnosti i nalazi se u bolnici, gde će večeras biti operisana, jer ju je geler pogodio u rame – rekao je ministar Ivica Dačić.

Za sada, međutim, kako Dačić navodi, nema zvaničnih informacija iz Istanbula.

– Ovo je informacija od naših turista koji su bili na licu mesta i javili se našem generalnom konzulatu, koji će pružiti pomoć svim našim državljanima. Generalni konzul Ivana Pejovic je u stalnom kontaktu sa našom ranjenom državljankom. Obaveštavaćemo javnost o svim novim detaljima i razvoju situacije – dodao je Dačić.

Pročitaj još