“NIŠTA MI NEĆE VRATITI MOJE DETE” Majka nastradale devojčice na Karaburmi jedva progovara, roditelji ne znaju šta ih je snašlo

 “NIŠTA MI NEĆE VRATITI MOJE DETE” Majka nastradale devojčice na Karaburmi jedva progovara, roditelji ne znaju šta ih je snašlo

Foto: RINA/Ilustracija

Muškarac (28), osumnjičen da je u četvrtak u beogradskom naselju Karaburma, vozeći kombi usmrtio trogodišnju devojčicu, negirao je juče na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu krivicu, navodeći da se ne oseća odgovornim za ono što se dogodilo.

On, kako se saznaje, nije osporavo događaj, ali je naveo da smatra da nije odgovoran što se dete od tri godine našlo na putu, a koje, prema njegovim rečima, nije mogao da vidi. Dete je sa teškim povredama prevezeno u Dom zdravlja, ali je preminulo uprkos naporima lekara da ga spasu. Policija je nakon njegovog privođenja saopštila da je on, vozeći unazad kombi “fijat dukato”, udario i oborio devojčicu. Utvrđeno je da nije imao alkohola, niti drugih opijata u krvi.

Nakon saslušanja Prvo tužilaštvo je nadležnom sudu predložilo da mu se odredi pritvor,  što je i prihvaćeno. Naveli su da postoji opasnost da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično delo, pri tome ceneći njegovu raniju prekršajnu osuđivanost i nepoštovanje saobraćajnih propisa. Pored saslušanja svedoka, Tužilaštvo će tražiti da se urade vanredni tehnički pregled vozila, dodatna analiza krvi i urina, kao i da se izdvoje DNK tragovi sa vozila.

Otac i majka nastradale devojčice ne mogu da veruju šta ih je snašlo. Čekajući da preuzmu telo svog deteta, samo ponavljaju da im je ona najmlađe dete i da im je svima bila mezimica.

– Šta sada da kažem? Šta god da kažem ili uradim, ništa mi neće vratiti moje dete – kroz suze jedva izgovara majka nastradale devojčice.