NIŠLIJA POKUŠAO DA UBIJE SUPRUGU: Davio nesrećnu ženu dok je dete gledalo – komšije je jedva spasile

 NIŠLIJA POKUŠAO DA UBIJE SUPRUGU: Davio nesrećnu ženu dok je dete gledalo – komšije je jedva spasile

Foto: Profimedia

Stanari zgrade u niškom naselju Trošarina proveli su besanu noć nakon što je u hodniku zgrade njihov komšija muškarac (35) pokušao da ubije svoju tridesetdvogodišnju suprugu.

Prema njihovim rečima, muškarac je davio rukama svoju tridesetdvogodišnju suprugu i stezao joj plastičnu vezicu oko vrata, a toliko je bio razjaren i rešen u svojoj nameri da je ubije da su nesrećnu ženu jedva odbranila dvojica komšija i jedna komšinica. Da situacija bude gora, sve se te užasne scene odigravavale su se pred očima njihovog deteta.

– Čula se najpre buka iz hodnika, čuli su se glasovi muškarca i žene koji su se oko nečega svađali. Potom se začuo strašan vrisak i zapomaganje, a onda trčanje kroz hodnik i glasovi drugih ljudi koji su vikali: “Pusti je, pusti je, stani, stani”. Svi smo se uznemirili izašli u hodnik, nije nam bilo jasno šta se zbiva, dok u prizemlju nismo videli komšinicu koja leži na betonu, dok njenog muža nije bilo. Jadno detence je bilo u hodniku, bilo je potpuno u šoku, prestravljeno. Malo je, još ne ide u školu – rekla je stanarka koja je želela da ostane anonimna zbog straha da bi muškarac mogao da joj naudi kada izađe iz pritvora.

Prema njenim rečima, vrlo brzo je došla Hitna pomoć koja je ženu odvezla u bolnicu, dok je policija ostala da radi uviđaj.

– Posle smo čuli da je pobegao kolima negde prema Svrljigu i da su ga policajci tamo uhvatili. Dete su uzeli da čuvaju njeni roditelji koji žive u selu pored Niša. Žena se, kako čujemo, oporavlja. Mada, kako će da živi dalje, ne znam. Bilo je prestrašno i nama koji smo samo slušali, a kamoli njoj. Svi smo se uznemirili, pili smo lekove za smirenje i pritisak. Dugo je trajao uviđaj. Za to vreme niko nije mogao ni da uđe ni da izađe iz zgrade kroz uzlaz, nego, ko je baš morao, peo se uz merdevine do stana stanarke u prizemlju, pa onda do svog stana – rekla je Nišlijka.

Stanar zgrade u kojoj se dogodio pokušaj ubistva istakao je da ništa nije ukazivalo na to da će do takvog napada doći.

– Oni su oboje bili pristojni i izgledali su kao par koji se dobro slaže. Kupili su stan u zgradi čim se izgradila. Koliko znam, žena radi kao zdravstveni radnik, a muž je bio vozač. Ljubazno se uvek javljao na ulici i u zgradi. Šta mu je bilo, niko ne zna. Nešto mu je sigurno “kvrcnulo” u glavi i eto nesreće, a šteta, bili su fina porodica – rekao je jedan od komšija.

Niška policija sinoć je saopštila da je muškarac uhapšen neposredno nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

– Osumnjičeni je uhapšen na ulazu u Svrljig, a daljim radom je utvrđeno da je bio pod dejstvom psihioaktivnih supstanci – saopštili su u Policijskoj upravi Niš.

Osumnjičenom je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tom tužilaštvu.

Pročitaj još