NIKOLINA SAHRANILA OCA, SAD OSTALA BEZ MUŽA: Prošla kroz agoniju! Vidoje joj je SPASIO ŽIVOT

 NIKOLINA SAHRANILA OCA, SAD OSTALA BEZ MUŽA: Prošla kroz agoniju! Vidoje joj je SPASIO ŽIVOT

Srpski istoričar Vidoje Ristović preminuo je u 44. godini, a vest o njegovoj smrti potvrdila je njegova supruga voditeljka Nikolina Pišek.

Hitna pomoć je tokom prethodne večeri konstatovala smrt, a Pišekova nije imala snage da bilo šta kaže na ovu temu.
Krajem prošle godine Nikolinu je zatekla još jedna porodična tragedija, kada je ostala bez oca Ivice, koji je preminuo u Zagrebu. Pišek je veoma teško podnela očevu smrti, a nedavno je smogla snage da progovori o gubitku.

  • Najteže je bilo prihvatiti. Verovatno niti neću moći u potpunosti. I nikada se neću moći dovoljno zahvaliti. Za apsolutno sve – napisala je Nikolina uz fotografiju sa ocem.

Nažalost, tu nije kraj njenim agonijama. Voditeljka je u februaru prošle godine jedva izvukla živu glavu. Naime, u porodičnom stanu u Zagrebu pukla je cev od od plina koja obezbeđuje grejanje za celu zgradu. Nikolina i njena ćerka Una (6) otrovale su se plinom. Šta se tačno dogodilo sada je ispričao Nikolinin prijatelj koji ih je spasio.

  • Zvao me Vidoje u 2.20. Rekao je da Nikolini i Uni nije dobro, da idem da proverim šta je. Rekao mi je da Nikolinu boli glava, da ne može voziti do bolnice, da ih odvezem ako treba. Odmah sam seo u auto i zvao je. Međutim, nije se javljala. Ni meni, a ni Vidoju više – priča prijatelj porodice.

  • Došao sam ispred stana i lupao po prozoru, a psi su lajali. Nakon pet minuta na prozor je došla Nikolina smušena. Rekao sam joj da otvori prozor. Rekla mi je: “Ne znam, tresem se, u k***u sam. Nije mi dobro”. Znam da su im nekoliko dana pre bojler popravljali. Rekao sam da otvori vrata. Ušao sam u stan, otvorio sve i ugasio plin. Odmah sam zvao Hitnu, policiju i gasovod, sve živo. Unu sam odvezao u Klaićevu, a Nikolinu je Hitna odvezla u Vinogradsku. Onda sam išao do granice sa Srbijom po Vidoja.
  • Čim su došli, počeo je da se oglašava detektor za ugljični monoksid. “Imate sreće što ste sve otvorili”, rekli su mi. Inače bi i vi nastradali. Ne osetiš ništa, 150 ppm ugljen-monoksida je užasno puno. Nikolina je imala 25 posto toga u plućima, a Una 15. Doktori su rekli da na 25 posto ostaju trajne posljedice za organe. Pola sata značilo bi puno – govorio je prijatelj.
  • Na razini između 150 i 200 ppm ugljen-monoksida mogući su dezorijentacija, nesvestica i smrt. Hitnoj je, nastavlja prijatelj, trebalo vremena da dođe.
  • Rekli su mi da devojčici izmerim temperaturu. Prvo sam tri minute zvonio i niko se nije javljao. Drugi put su se javili. Rekao sam da ne znam je li plin u pitanju ili nešto drugo. Rekli su mi da nazovem vatrogasce. Šaltanje. Rekoh: “Dijete ima šest godina, nije dobro” – pričao je prijatelj.

Policija je izvestila kako je najverovatnije došlo do trovanja plinom zbog neispravnosti plinskog bojlera. Sreća je što je stan veliki i visok je plafon, pa je ugljen-monoksid otišao više. Stan ima PVC prozore, koji jedva išta propuštaju, a bili su zatvoreni zbog prašine izvan od radova na fasadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *