NIJE ZA ONE SA SLABIM ŽELUCEM! Do detalja opisano kako je Belivukova ekipa uništavala tela u mašini za mlevenje mesa

 NIJE ZA ONE SA SLABIM ŽELUCEM! Do detalja opisano kako je Belivukova ekipa uništavala tela u mašini za mlevenje mesa

Foto: Printscreen/TV Pink/TV Prva

U Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića danas je nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Srđan Lalić, svedok-saradnik u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, tokom izlaganja na današnjem suđenju otkrio je jezive detalje likvidacija. Govoreći o njima, izneo je stravične detalje mučenja žrtava, ali i na koji način su uništavali tela nakon likvidacija.

Pored samih opisa ubistava, Lalić je objasnio detalje o funkcionisanju mašine za mlevenje mesa.

Opisujući bunker u Ritopeku, svedok saradnik je naglasio šta se od potrebnih stvari nalazilo uvek u ovoj prostoriji:

– To su bili kuhinjski noževi, kasnije i mesarski. Kupovali smo ih u “Uradi sam”.

Foto: MUP

A onda je tužilac postavio pitanje koje sve interesuje od kada se saznalo za krivična dela koja je počinila jedna od najmonstruoznijih krimi grupa na ovim prostorima: “Pojasnite – koliko vam je trebalo vremena za ukljanjanje tela, taj izraz često koristite?

– Ja sam to prvi put video kod ubistva Gorana Veličkovića, ali je proces bio jednostavan. Uglavnom je jedno lice odvajalo sekirom glavu, stopala, u slučaju Veličkovića je to bio Belivuk. Baratao je sa sekirom. Odvoji glavu od tela, stopala, šake, Miloš Budimir i Janković su tim velikim nožem pravili kao vođice po telu, da lakše sekirom može da se razdvoji, usitnjavaju se udovi. Zatim se nožem otvori trup, organi se odlože u odvojeni džak, sekirom se usitnjava torzo i na posletku se sekirom usitnjava glava, a pre toga se nožem skida koža sa glave da kosa ne bi zaustavljala mašinu i svi ti usitnjeni delovi, koji na kraju budu 20 puta 20 santimetara, neki i sitniji, to se odlaže u najčešće tri plastične kade i to se provlači kroz mašinu i melje. Sadržaj bude želatinasto voden, odlaže se u providne PVC džakove, koji se ubacuju u bele džakove, da ne iscuri sadržaj u garaži – rekao je Lalić.

Kako je naglasio, za taj “proces” je trebalo između sat i dva sata, kada je bilo problema sa mašinom, bude i do tri sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *