“NIJE UZEO ODGOVARAJUĆU TERAPIJU” Advokat osumnjičenog za ubistvo na Pagu otkrio šta mu je rekao Tanasković (FOTO)

 “NIJE UZEO ODGOVARAJUĆU TERAPIJU” Advokat osumnjičenog za ubistvo na Pagu otkrio šta mu je rekao Tanasković (FOTO)

Srpskom državljaninu Dušku Tanaskoviću (28) iz Kragujevca koji je osumnjičen da je juče ubo Gorana Vlaovića , navodnog, pripadnika “škljarskog” klana određen je pritvor i trenutno se nalazi u zatvoru u Zadru.

Njegov advokat Vinko Gulušija oglasio se i objasnio koji su naredni koraci u odbrani njegovog klijenta.

– Svega nekoliko minuta razgovarao sam sa klijentom Duškom Tanaskovićem koji je osumnjičen za ubistvo Gorana Vlaovića na Pagu. Klijent mi je rekao da ima dijagnozu i da prethodnih dana nije uzeo odgovarajuću terapiju. Jako je loše psihički. O detaljima ubistva nije mi govorio – kaže Vinko Gulušija koji dodaje da je “Tanasković u Hrvatskoj označen kao opasan zbog krivičnog dela za koje se sumnjiči”.

Prema rečima hrvatskog advokata, tek nakon što dobije balističko veštačenje pištolja i obdukcioni nalaz pripremiće odbranu.

Foto: Tanjug/HINA/ZVONKO KUCELIN

– Tanasković je izneo odbranu onako kako smo se dogovorili. Čim se završe sva veštačenja i kada vidim rezultate, ja ću početi sa pripremom odbrane – kaže Gulušija.

Da Tanasković izađe iz pritvora porodica je ponudila jemstvo od 100.000 evra, ali je ono odbijeno.

– Duško mi je rekao da nije znao da je za njim raspisana poternica za ubistvo Minje Šakovića u Budvi. Na dan kada se likvidacija dogodila on tvrdi da je bio u Kragujevcu i da je vadio dokumenta – kaže sagovornik.

Foto: Tanjug/HINA/ZVONKO KUCELIN

Prema njegovim rečima, Tanaskovića će uskoro posetiti u zatvoru u Zadru gde će detaljno pričati o svemu.

Inače, policija će narednih dana obaviti razgovor sa 11 svedoka u vezi sa ovim svirepim ubistvom.