“NIJE HTELA DA GA PRIJAVI ZA NASILJE, DA NE OSTANE BEZ POSLA” Svirep zločin u Grockoj – ovako je postavio zamku da je ubije

 “NIJE HTELA DA GA PRIJAVI ZA NASILJE, DA NE OSTANE BEZ POSLA” Svirep zločin u Grockoj – ovako je postavio zamku da je ubije

Foto: Društvene mreže

Devojku (20) je hicem iz pištolja ubio njen suprug, policajac (29) zato što je htela da ga ostavi, a potom je izvršio samoubistvo.

Njena, u razgovoru za Nova.rs, ističe da žali što je poštovala ćerkinu želju i zeta nije ranije prijavila za nasilje, odnosno 20. januara kada je prvi put potegao oružje na njenu mezimicu.

Stravična tragedija potresla je u petak uveče beogradsko prigradsko naselje Grocka. Policajac iz pištolja je ubio suprugu, a potom je presudio i sebi. Dva mlada života su ugašena, a sve zbog patološke ljubomore policajca koji nije mogao da podnese da ga žena napusti. Nesrećna devojka biće sahranjena u utorak, 14. februara na groblju u Grockoj, gde su i živeli.

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se zvaničnim saopštenjem da nije bilo ranijih prijava za porodično nasilje. Nažalost, nasilja je bilo, ali je tačno da nije podneta prijava, što potvrđuje i njena majka.

– Ona je već duže imala problema sa njim. On je na nju potegao pištolj 20. januara, ali je otac uspeo da ga razoruža. Nije htela da ga prijavi, nije želela da mu pravi probleme, nije htela da ostane bez posla. Ja sam poštovala njenu želju i sada žalim zbog toga – kaže majka devojke.

Celo naselje Grocka potrešeno je ovom tragedijom, brojni su izrazi saučešća, ali oni, koji bi možda i prvi trebalo da izraze tugu, žaljenje i ponude pomoć, nisu se dosad oglasili.

– Nije bilo nikakvih izjava saučešća, izražavanja žalosti ili bilo čega od tih ljudi. Ni policije, ni njegove porodice. Kao da nisu ljudi – ogorčena je majka.

Iza ove tragedije ostala su mnoga pitanja, kako je takav čovek mogao da radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova i da nosi oružje, ali i upozorenje da sve slučajeve porodičnog nasilja treba prijavljivati i da sistem i institucije treba da ohrabre žrtve da to učine.

Kako otkriva majka ubijene devojke, kobnog dana je ona došla kako bi pokupila stvari koje nije odnela u prvoj turi, pošto se pre oko dve nedelje iselila iz njihovog zajedničkog doma jer više nije želela da bude u braku.

– Otišla je na njegov nagovor, da dođe da pokupi stvari i da se lepo pozdrave, da ne okreću glavu jedno od drugog – objašnjava njena majka za portal Nova.rs.

Ali, to je zapravo bila zamka za nesrećnu devojku.

U petak popodne, on je pucao prvo u svoju suprugu, a potom je izvršio samoubistvo.

Zločin se dogodio u stanu u koji su se usleili pre nekoliko meseci, a venčali su se početkom prošle godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *