NESTANAK TROJICE PRIJATELJA NENADU PERIŠU PROBUDILO RANE! Njegove reči kidaju dušu: Treba se nadati uprkos slutnjama koje odnose dah i san

 NESTANAK TROJICE PRIJATELJA NENADU PERIŠU PROBUDILO RANE! Njegove reči kidaju dušu: Treba se nadati uprkos slutnjama koje odnose dah i san

Foto: SD ilustracija

Telo Mateja Periša iz Splita isplivalo je prošle godine, nakon četiri meseca od nestanka, baš kod Ade Huje gde se u subotu gubi trag trojici dobrih drugova.

Nerazdvojnim prijateljima čamac se prevrnuo na kilometar od Pančevačkog mosta baš tamo gde je Dunav najsuroviji.

Dva dana policija je češljala mutnu reku u potrazi za muškarcima od 37, 38 i 36 godina. Iz hladnog Dunava isplivao je njihov drug (37).

Ova nesreća probudila je stare rane Nenadu Perišu. Mesecima se nadao da mu je sin živ. Nesrećni otac svaki dan je obilazio Savu i Dunav. Sumnjao je da one kriju tajnu šta se dogodilo sa njegovim sinom. Sve dok policija nije pronašla telo Mateje gajio je nadu da će ga živoga zagrliti.

Foto: Facebook/Printscreen/@HRTvijesti

– Čuo sam strašnu vest. Saosećam se sa porodicom i prijateljima nestalih muškaraca. Zajedno sam sa njima u molitvama. Predstoji im vreme iščekivanja kada je svaka sekunda kao godina. Treba se iskreno nadati i verovati pozitivnom ishodu uprkos slutnjama koje odnose dah i san. Iskreno se molim Bogu za sretne vesti – kaže Nenad Periš.

I danas će se nastaviti potraga za nestalim prijateljima. Porodice su uputile javan apel svima koji su u mogućnosti da se priključe u potrazi.

Iz Dunava uspeo je da se spase jedan od njih. On je, navodno, policiji rekao da ih je jedan talas podigao, a drugi poklopio. Da je tada poslednji put čuo i video svoju prijatelje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *