NEMAČKA NA NOGAMA: Američki vojnici počinili jeziv zločin u malom gradiću, Berlin HITNO reagovao!

 NEMAČKA NA NOGAMA: Američki vojnici počinili jeziv zločin u malom gradiću, Berlin HITNO reagovao!

Foto: Shutterstock

Dva američka vojnika osumnjičena su da su prošle subote nakon svađe na lokalnom vašaru u nemačkom gradiću Vitlih na smrt izboli 28-godišnjeg muškarca, saopštila je danas policija obližnjeg Trira.

Dvojica osumnjičenih muškaraca su uhapšeni i identifikovani kao američko vojno osoblje, koje je obilazilo lokalni sajam sa prijateljima, navodi se u saopštenju, prenosi NBC Njuz.

Policija je navela da je prvobitno identifikovala grupu od četiri osobe koje su svedoci videli na mestu zločina, ali se ipak usredsredila na dvojicu osumnjičenih koji su identifikovani samo kao američki vojnici, starosti 25 i 26 godina.

Nemačka policija nije objavili njihova imena i činove, ali zna se da su pripadnici američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi, ali ni identitet žrtve za sada nije otkriven iako je portparol policije u Triru danas potvrdio za NBC Njuz da je žrtva nemački državljanin.

Dvojica osumnjičenih predata su američkim vlastima, saopštila je policija, koje će preuzeti istragu “u skladu sa statutom NATO”.