NEMA OPUŠTANJA! Putin čestitao ruskoj vojsci, mnogi će biti nagrađeni, a onda je usledilo NOVO NAREĐENJE

 NEMA OPUŠTANJA! Putin čestitao ruskoj vojsci, mnogi će biti nagrađeni, a onda je usledilo NOVO NAREĐENJE

Foto: Profimedia

Vojne jedinice koje su učestvovale u operaciji u Luganskoj Narodnoj Republici treba da povećaju borbenu gotovost i odmore, a ostali treba da se drže plana, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Jedinice koje su učestvovale u aktivnim borbenim dejstvima i postigle uspeh i pobede na luganskom pravcu, naravno, treba da se odmore i povećaju svoje borbene sposobnosti, dok druge, grupe “Istok” i “Zapad”, treba da ispune svoje zadatke u okviru specijalne vojne operacije prema prethodnom planu – precizirao je on.

– Nadam se da će se u njihovom pravcu sve odvijati isto kao što se do sada dešavalo u Lugansku – rekao je Putin.

Foto: Liveuamap/Printscreen

Prema njegovim rečima, komandant Centralnog vojnog okruga Aleksandar Lapin i komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Sergej Surovikin podneli su u ponedeljak izveštaje i izneli predloge za nastavak ofanzivne operacije u Ukrajini.

Ruski predsednik takođe je čestitao vojnicima Rusije i Luganske Narodne Republike oslobođenje LNR, zahvalio im i poželeo im dalji uspeh.

Znam i da su delovali aktivno, kompetentno, pokazujući hrabrost i herojstvo u pravom smislu te reči, pokazali su junaštvo u oslobađanju svoje zemlje – istakao je šef države.

Putin je predložio da se odlikuju svi zaslužni učesnici specijalne operacije u Ukrajini. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je ranije o oslobađanju Luganske Narodne Republike.

Kao rezultat uspešnih vojnih dejstava Oružanih snaga Rusije, zajedno sa jedinicama Narodne milicije LNR, uspostavljena puna kontrola nad gradom Lisičanskom i nizom obližnjih naselja, od kojih su najveća Belogorovka, Novodružesk, Malorjazancevo i Bela Gora.