“NEMA LEKA ZA MOJE STANJE!” Poznati muzičar na sceni OTKRIO da ima RAK PROSTATE, prognoza je loša

 “NEMA LEKA ZA MOJE STANJE!” Poznati muzičar na sceni OTKRIO da ima RAK PROSTATE, prognoza je loša

Foto: Youtube printscreen/ Rushonrock

Endi Tejlor (61), osnivač i gitarista grupe Duran Duran, ima rak prostate 4. stepena, otkrili su njegove kolege iz benda na ceremoniji uvođenja u Rokenrol kuću slavnih u subotu.

Čuveni gitarista nije bio u stanju da prisustvuje ceremoniji, ali pevač Sajmon Le Bon pročitao je pismo koje je Endi napisao, u kojem je otkrio da mu je pre četiri godine otkriven rak prostate koji je metastazirao.

Foto: Profimedia

– Mnoge porodice su iskusile šta znači sporo “sagorevanje” koje znači ova bolest i, naravno, naša porodica nije izuzetak. Govorim iz perspektive porodičnog čoveka, ali sa posebnom poniznošću pred članovima grupe, najboljim fanovima koje neka grupa može da ima i ovom izuzetnom svečanošću. Dobijam izuzetnu terapiju za moju bolest, ali nedavno se desilo nazadovanje. Moje stanje nije neposredna opasnost za moj život, ali leka nema. Uprkos izuzetnim naporima mog tima, moram biti iskren da, i psihički i fizički, ja sam na granici. Ipak, ovo ne treba da skrene pažnju sa onog što je bend (sa mnom ili bez mene) uspeo da napravi i održi za 44 godine, napisao je Tejlor u pismu, prenosi Njujork Post.

Ceremonija uvođenja u Kuću slavnih trebalo je da bude ponovno okupljanje Duran Duran-a, čiji je Tejlor bio član od 1980. do 1986. godine i od 2001. do 2006. godine.

Foto: Youtube printscreen/ Redbeard Effects

On je svirao gitaru na prva tri albuma, na kojima su bile hit pesme kao što su “Rio” i “Hungry Like the Wolf”.

– Imao sam život pun privilegija, bili smo malo zločesti ali zaista fini, malo opušteni u odevanju, ali zaista fino obučeni, malo puni sebe jer smo imali mnogo toga da damo, ali kao što sam rekao mnogo puta, kad osetite taj kolektivni, instinktivni, porodični duh kreativnosti pomešpan sa ambicijom, i super-kul gomilom fanova – šta tu može da ne bude u redu? – upitao se Tejlor u pismu.

Napisao je i da je mnogo razočaran što ne može da bude tu sa svojim drugovima iz benda, i da je čak bio kupio novu gitaru da bi svirao na svečanosti, navodi Njujork Post.