“NEKO PUCA SA PROZORA ZGRADE” IMA RANJENIH! U hitnoj akciji policije UHAPŠENI tinejdžeri koji su otvorili vatru na prolaznike

 “NEKO PUCA SA PROZORA ZGRADE” IMA RANJENIH! U hitnoj akciji policije UHAPŠENI tinejdžeri koji su otvorili vatru na prolaznike

Foto: Shutterstock

Maloletnik (17) iz BiH i njegov vršnjak iz Austrije privedeni su juče nakon što su u petak pucali iz vazdušne puške na prolaznike u bečkom Favoritenu, saopšteno je iz policije.

Naime, policija je u 9.20 dobila prijavu da neko puca sa prozora zgrade i da je jedan prolaznik lakše povređen. Policija je odmah izašla na lice mesta, a u intervenciji su učestvovali i pripadnici austrijske WEGA jedinice.

Prolazniku kog su pogodili iz vazdušne puške je lakše povređen, ali je on odbio medicinsku pomoć.

Nakon što su locirali stan, specijalci WEGA su upali i pronašli dvojicu 17-godišnjaka sa vazdušnom puškom. Jedan je državljanin BiH, a drugi državljanin Austrije. Policija ih je odmah privela, a vazdušnu pušku zaplenila.

Inače, kako je saopšteno iz bečke policije, oni su prijavljeni zbog sumnje za nanošenje telesne povrede i ugrožavanje bezbednost, ali su dobili i prijavu u skladu sa odredbama Zakona o naoružanju.

U policijskom saopštenju još stoji da su dvojica tinejdžera odbila da se izjasne o optužbama koje im se stavljaju na teret i oni se dalje nalaze u pritvoru.

Izvor: Kurir