NEDU IZBO NOŽEM, PA JOJ STAVIO SUNĐER U USTA DA NE DOZIVA POMOĆ! Užasan zločin na Svetog Jovana – priznao sve (FOTO)

 NEDU IZBO NOŽEM, PA JOJ STAVIO SUNĐER U USTA DA NE DOZIVA POMOĆ! Užasan zločin na Svetog Jovana – priznao sve (FOTO)

Foto: Facebook

Novi dokazi do kojih su istražitelji došli o ubistvu Prijedorčanke Nede Milojević (44) ukazuju da je osumnjičeni Žarko Zorić (39), koji je u međuvremenu priznao ubistvo žrtvu izbo nožem, a zatim je teško povređenoj partnerki stavio sunđer u usta kako slučajno ne bi mogla dozvati pomoć.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti tako bilo gušenje, pored iskrvavljenja.

Istražioci su u međuvremenu pronašli dva noža za koja se pretpostavlja da su korištena u ubistvu četrdesetčetvorogodišnje Prijedorčanke.

Izvor Srpskainfo iz istrage otkrio je da su na jednom nožu primećena oštećenja. Da li su ona nastala tokom ubistva ili ranije, utvrdiće veštačenje koje je naredilo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Zorić je u međuvremenu priznao ubistvo Milojevićeve u potpunosti.

Istražioci su sada došli do kompletne slike ubistva koje je šokiralo javnost, a čiji je motiv bila bolesna ljubomora osumnjičenog.

Foto: Facebook

Napad s leđa

Zorić je tako 20. januara u jutarnjim časovima nakon svađe Milojevićevu napao s leđa i prvo je ubo nožem u potiljak. Jedan od uboda bio je toliko dubok da je žrtvi povredio kičmenu moždinu. Nakon ovoga usledilo je više uboda takođe po vratu i glavi, a obdukcijom su pronađene i posekotine na rukama, što govori da se nesrećna žena u poslednjim trenucima svoga života branila od pomahnitalog ubice.

Nakon što je partnerku izbo noževima, Zorić nije stao, već je teško povređenoj ženi u ustao stavio i sunđer. Zatim je podmetnuo vatru u stanu, nadajući se da će tako prikriti tragove mučkog zločina i mirno izašao napolje, kao da se ništa nije dogodilo.

Zahvaljujući brzoj intervenciji prijedorskih vatrogasaca sprečena je veća tragedija, jer se zapaljeni stan nalazi u starijoj, trošnoj zgradi.

Brza intervencija i gašenje požara sprečili su tako potencijalnu tragediju, ali i oštećenje tela.

Tokom uviđaja odmah je utvrđeno da se radilo o nasilnoj smrti, jer su bile jasno vidljive višestruke povrede na Nedi Milojević, koja je inače bila i vlasnica stana. Tokom istrage komšije nesrećne Prijedorčanke ispričale su istražiteljima da su noć uoči ubistva i u jutarnjim časovima na dan ubistva iz stana čuli svađu. Upravo je ovaj podatak bio jedan od krunskih dokaza da su se žrtva i osumnjičeni poznavali, što je omogućilo brzo otkrivanje identiteta ubice.

Doživotni zatvor

– Znalo se da sa Milojevićevom boravi upravo osumnjičeni Zorić, pa su ga policajci pozvali i ubrzo uhapsili. Tokom hapšenja, osumnjičeni nije pružao otpor, a kada su ga uhvatili bio je pijan i izbezumljen – otkrio je izvor iz istrage.

Nakon kriminalističke obrade u policiji, Zorić je prebačen u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru. Nakon saslušanja, postupajući tužilac zatražio je određivanje jednomesečnog pritvora o kojem će odlučiti Okružni sud u Prijedoru.

Mladen Mitrović glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, ranije je za Srpskainfo potvrdio da se osumnjičeni tereti za krivična dela teško ubistvo i izazivanje opšte opasnosti. Žarku Zoriću preti doživotni zatvor.

Naime, prema Krivičnom zakoniku RS za ubistvo koje je kvalifikovano kao teško ubistvo zaprećena je kazna doživotnog zatvora.

Na visinu izrečene zatvorske kazne svakako će uticati otežavajuće, ali i olakšavajuće okolnosti koje sud primenjuje u skladu sa zakonom.

Posebno otežavajuće okolnosti na strani Zorića biće upornost prilikom izvršenja krivičnog dela, jer je nesrećnu ženu čak osam puta izbo po telu, a zatim i dva puta po rukama. Pored ove, sud će posebno ceniti i to što je osumnjičeni nakon zločina pokušao prikriti ubistvo tako što je zapalio stan. Ovim činom Zorić je u opasnost doveo i druge stanare pa mu je na teret stavljeno i krivično delo izazivanja opšte opasnosti. Za ovo krivično delo KZ RS je zapretio kaznom do 10 godina zatvora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *