“NEČIJE MAJKE VIŠE NEĆE DOČEKIVATI DECU IZ ŠKOLE…” Oproštajna poruka stradalim učenicima “Ribnikara” kida dušu i srce (FOTO)

 “NEČIJE MAJKE VIŠE NEĆE DOČEKIVATI DECU IZ ŠKOLE…” Oproštajna poruka stradalim učenicima “Ribnikara” kida dušu i srce (FOTO)

Foto: Srbija Danas

Sutra se navršava tačno mesec dana od velike tragedije koja je ugasila čak deset života u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

VLADIMIR KECMANOVIĆ PRVI PUT JAVNO O MASAKRU NA VRAČARU Otkrio sve o porodičnim odnosima: “Kada se desilo to ubistvo…”

KLJUČNI SVEDOK U SLUČAJU “RIBNIKAR”! Ona bi mogla da otkrije pravu pozadinu masakra na Vračaru: “Živela je sa njim u kući…”

VAŽNO! REZULTATI VANREDNE INSPEKCIJE U RIBNIKARU: Evo da li je dečak-ubica bio žrtva nasilja!

Ulaz ispred prestižne beogradske škole još uvek je ispunjen cvećem, svećama, igračkama, porukama, kojima se građani opraštaju od ubijene dece i čuvara škole i odaju im poslednju počast.

Nezapamćeni užas kakav Srbija nikada nije doživela i dalje je tema broj jedan u javnosti, a poseban trag je ostavio na vršnjacima stradalih koji se još uvek oporavljaju.

Tako je među brojnim porukama koje se nalaze ispred školskog ulaza, posebnu pažnju privukla jedna, napisana od učenika OŠ “Vojvoda Radomir Putnik”, sa Savskog venca.

Oproštajna poruka đaka OŠ Vojvoda Radomir Putnik; Foto: Srbija Danas

– Nečije majke više neće dočekivati decu iz škole, nečiji očevi više neće pokrivati svoju decu za laku noć, nečiji brat više neće imati nikoga da mu pomogne sa domaćim, nečija sestra više nema s kim da podeli slatkiš posle 3. maja. Nek’ se taj dan nikada ne ponovi – stoji u oproštajnoj poruci učenika sa Savskog venca, uz napomenu da stradale vršnjake iz “Ribnikara” nikada neće zaboraviti.

Podsetimo, maloletni dečak (13) pucnjevima iz vatrenog oružja, usmrtio je 3. maja devet svojih školskih drugara i čuvara škole. Trenutno je u toku istraga, a dečak-ubica se nalazi u posebnoj psihijatrijskoj ustanovi za decu.