“NEĆEMO STATI DOK IH NE PRONAĐENO” Potpukovnik MUP otkrio nove detalje iz istrage o muškarcima nestalim u Dunavu (FOTO)

 “NEĆEMO STATI DOK IH NE PRONAĐENO” Potpukovnik MUP otkrio nove detalje iz istrage o muškarcima nestalim u Dunavu (FOTO)

Foto: printscreen Društvene mreže

Svi raspoloživi timovi MUP-a Srbije tragaju za nestalim osobama u Dunavu, a reč je o tri muškarca. Njihov plastični čamac prevrnuo se u subotu uveče oko 22 i 30 sati.

U čamcu su bila četiri prijatelja, a samo jedan je uspeo da dopliva do obale da se spase. Timovi koji učestvuju u potrazi pomažu i sa kopna i sa Dunava. Nađeni su samo delovi plovila.

Potpukovnik Škorić napominje da još uvek tačni uzroci o prevrtanja čamca nisu zvanični. On je podelio za Pink poslednje informacije koje ima MUP.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova su 18.3., oko 22 i 30 dobili prijavu da je na 1.165 kilometru reke Dunav došlo do prevrtanja čamca na kome su bile četiri muške osobe, jedna muška osoba, kao što ste rekli, uspela je da se spase i dopliva do leve obale Dunava i tu potraži pomoć – rekao je Škorić i dodao da se ove tri osobe za sada vode kao nestale.

– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno od momenta prijave do današnjeg dana preduzimaju sve mere i aktivnosti u cilju pronalaska lica. Angažovana Jedinica za bezbednost na rekama, Sektor za vanredne situacije Policijske uprave za Grad Beograd, žandarmerija, sve snage Ministarstva unutrašnjih poslova su trenutno aktivne i kako na akvatoriju reke Dunav, tako i na priobalnom delu. Vrše pretragu u cilju pronalaska tih lica i nećemo stati dok ne pronađemo ta lica – naveo je Škorić.

Foto: Printscreen TV Pink

Potpukovnik Škorić napominje da još uvek tačni uzroci o prevrtanja čamca nisu zvanični.

– Ovo su sada još uvek samo naše informacije koje mi prikupljamo. Zbog loših, izuzetno loših meteo uslova koji su vladali na Dunavu to veče, jake košave, noćni uslovi plovidbe došlo je do prevrtanja tog čamca. Ovom prilikom apelovao bih na sve korisnike naših reka da svaka plovidba u noćnim uslovima je izuzetno opasna, a kamoli kad su loši meteo uslovi, tako da svi korisnici naših reka treba da obrate pažnju, naravno prvo da koriste registrovane čamce, da koriste čamce za koje imaju adekvatnu kategoriju-dozvolu za upravljanje, da ne koriste pod dejstvom opijata, ali najbitnija od svega je da provere kakvi su meteo uslovi za vreme trajanja plovidbe i koliko će trajati plovidba – istakao je Škorić i dodao:

– Reka je krajnje specifična. Meteo uslovi mogu da se jako brzo promene, tako da se dobro informišu kakvi su meteo uslovi na tom delu reke da ne bi došli u problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *