NE MORATE VIŠE NA ŠALTERE: Nove elektronske usluge MUP-a od danas na portalu eUprave

 NE MORATE VIŠE NA ŠALTERE: Nove elektronske usluge MUP-a od danas na portalu eUprave

Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je danas nove elektronske usluge – eSaglasnost i eUverenje o državljanstvu na portalu eUprava što će građanima olakšati dolazak do potrebnih dokumenata.

Puštanju u rad novih elektronskih usluga u Kancelariji za informacione tehnologije i eUpravu prisustvovali su ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i v.d direktora Kancelarije za IT i eUpravu Milan Latinović.

Jovanović je objasnio da građani moraju da budu prijavljeni na portal eUprava, tako što će koristiti kvalifikovani elektronski sertifikat ili određenu mobilnu aplikaciju, kako bi mogli da koriste nove elektronske usluge.

On je naveo da je uverenje o državljanstvu jedno od najtraženijih dokumenata koji su građani uzimali na šalterima opština, a dodajući da će od sada moći i da ga poruče elektronskim putem, na portalu eUprave.

 Nema više potrebe da građani obilaze šaltere tražeći svoje državljanstvo, sve mogu da urade i završe preko portala eUprave – kazao je Jovanović.