NASTAVNIČKO VEĆE DONELO ODLUKU: Ova kazna sledi nasilnim đacima iz Trstenika

 NASTAVNIČKO VEĆE DONELO ODLUKU: Ova kazna sledi nasilnim đacima iz Trstenika

Foto: TwitterPrintscreen – @noviput

Nastavničko veće Tehničko škole iz Trstenika donelo je odluku da se učenici koji su izmakli stolicu i sve to snimali, isključe iz ove škole, saznaju mediji.

Kako je juče potvrdila profesorka Marija Stevanović koja je bila žrtva učenika, sutra će se održati rasprava o tome koja kazna bi mogla biti prigodna za trojicu đaka. Aktiv direktora osnovnih i srednjih škola u Trsteniku juče je najoštrije osudio nasilje koje se dogodilo u Tehničkoj školi i zahteva kažnjavanje vinovnika incidenta.

Aktiv je nakon sastanka izašao sa zajedničkim stavom: puna podrška napadnutoj profesorki engleskog jezika Mariji Stevanović i kolektivu škole.

– Nedopustivo je da neko bude izložen nasilju i da se oseća nebezbedno u svom okruženju ili na svom radnom mestu – rekla je posle sastanka Milena Turk, predsednica opštine, koja je inicirala sastanak Aktiva.

Oštećena profesorka rekla je juče da postoji nekoliko opcija za kažnjavanje đaka, međutim ne želi da prejudicira jer je u pitanju kompleksan proces.

Podsetimo, za incident iz Trstenika brzo je saznala cela Srbija jer je jedan od đaka iz odeljenja na društvenim mrežama podelio snimak profesorke kojoj učenik izvlači stolicu dok ona pada na pod. Naime, na snimku se čuje grohot razreda, a profesorka je rekla da joj najteže pada to što joj niko nije pružio ruku ili bilo kakvu vrstu pomoći.