JOŠ JEDAN SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA DECE U SRBIJI: Nastavnica osumnjičena da je išamarala mališana u vrtiću – dečak zadobio povrede

 JOŠ JEDAN SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA DECE U SRBIJI: Nastavnica osumnjičena da je išamarala mališana u vrtiću – dečak zadobio povrede

Navodno ga je udarila otvorenom šakom u predelu levog obraza.

Krivična prijava podneta je zbog sumnje da je osumnjičena, na času engleskog koji je 3. februara držala u jednom od seoskih vrtića Predškolske ustanove “Majski cvet”, ošamarila šestogodišnjeg dečaka.

Navodno ga je udarila otvorenom šakom u predelu levog obraza i donjeg dela levog uva.

Kasnijim lekarskim pregledom, ustanovljeno je da je dečak tom prilikom zadobio lake telesne povrede.

Krivičnu prijavu zbog ovog incidenta policiji je podneo otac dečaka, a potom je ona prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu na dalje postupanje.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičena nastavnica, koja je u PU “Majski cvet” angažovana privremeno, prema ugovoru o delu, svoj postupak pravdala je time da je dečak bio isuviše nemiran na času i da je svojim ponašanjem mogao da je povredi.

Za komentar ovog incidenta obratili smo se nadležnima u Predškolskoj ustanovi “Majski cvet”.

– Sve što mogu da izjavim, to je da je naša ustanova preduzela sve potrebne mere prema protokolu o zaštiti i da je nadležnim službama predala sve tražene podatke – rekla je direktorka PU “Majski cvet”.

Ceo slučaj sada je u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu koje će voditi istragu radi prikupljanja dokaza i nakon toga doneti odluku o prihvatanju ili odbacivanju krivične prijave.