NASTAVLJA SE ”SLUČAJ LESOR”: Zvezda i Petrušev podneli KRIVIČNU PRIJAVU protiv centra Partizana!

 NASTAVLJA SE ”SLUČAJ LESOR”: Zvezda i Petrušev podneli KRIVIČNU PRIJAVU protiv centra Partizana!

Košarkaši Crvene zvezde su ove srede imali poslednji trening pred put u Barselonu, posle kojeg su svi, osim Filipa Petruševa otišli da se spremaju za isti. Centar crveno-belih je morao u Policijsku stanicu 29. novembar kako bi dao izjavu povodom incidenta koji se dogodio u ponedeljak veče posle derbija u kojem je slavio Partizan sa 92:81.

Petrušev je, u pratnji advokata Velibora Repaje, bio u Odeljenju za javni red i mir PU grad Beograd, gde je sačinjena službena beleška o obaveštenju primljenom od građana, u vezi događaja sa utakmice KK Partizan-KK Crvena zvezda, odigrane 13. marta Štark Areni.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama Sportala, KK Crvena Zvezda i košarkaš Filip Petrusev podneli su krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu protiv košarkaša KK Partizan Matijasa Lesora.Podsetimo, Petruševa je udario Matijas Lesor, kojeg su saigrači, kao i košarkaši suparničkog tima, odvojili od centra crveno-belih.

Podsetimo, Petruševa je udario Matijas Lesor, kojeg su saigrači, kao i košarkaši suparničkog tima, odvojili od centra crveno-belih. 

Kako bi dao izjavu, Petrušev se pojavio u pratnji klupskog advokata u stanici 29. novembar. Nije davao nikakve izjave, samo je prošao pored okupljenih novinara i fotoreportera. 

Ove srede, iz Crvene zvezde je stiglo novo saopštenje u kojem crno-beli zahtevaju da se Lesor suspenduje najmanje na tri, a najviše na 15 utakmica. 

– KK Crvena zvezda želi ovom prilikom da upozna javnost sa prekršajem koji je počinio Matijas Lesor napadom na košarkaša Crvene zvezde Filipa Petruševa, po disciplinskom pravilniku ABA Lige, kako ne bi došlo do pogrešnih interpretacija i tumačenja težine prekršaja koje su se pojavljivale u javnosti u prethodna dva dana. Matijas Lesor je prilikom napada dva puta pesnicom udario u glavu igrača našeg seniorskog tima i reprezentativca Srbije Filipa Petruševa po završetku utakmice 21. kola regionalne lige. Za ovakvu vrstu prekršaja, propisane kazne su sledeće: 

Članak 26. Vrste prekršaja: 26.1 Sledeći prekršaji smatraju se ozbiljnim prekršajima: a) Fizička agresija protiv članova službenog osoblja, drugog pojedinca, javnosti, ili bilo koje osobe opšte…

Članak 27. Sankcije 27.1 Posebne sankcije za ozbiljne prekršaje: Ozbiljni prekršaji koji su napred navedeni kažnjavaju se sledećim sankcijama:

a) Novčana kazna u iznosu od 3.001,00 Eur do 50.000,00 Eur 

b) Trajna ili privremena zabrana pristupa dvoranama na razdoblje od tri do petnaest (3-15) utakmica; 

c)Trajna ili privremena diskvalifikacija iz takmičenja u razdoblju od tri do petnaest (3-15) utakmica; 

Postavljamo javno pitanje, da li će disciplinski sudija ABA Lige Hrvoje Vidan, imati hrabrosti da sa najteži mogući prekršaj izrekne i najveću propisanu kaznu? 

Konačno, kako ABA liga ne bi defintivno skliznula u neregularnost, bezvlašće i samovolju pojedinaca, u kojoj je dozvoljeno vređanje, pretnje, ucene, i primena pravilnika (ali samo za neke klubove) od sportskog direktora ABA lige Milije Vojinovića zahtevamo da sprovede hitnu istragu o utakmici 20.kola ABA lige koja je odigrana u Splitu, a koja je završena tako što je igrač sa pet ličnih grešaka igrao (i direktno uticao na) završnicu te utakmice.

Kod ovakve, najteže greške, odnosno materijalne povrede pravila, zna se procedura, i KK Crvena zvezda zahteva da se ona poštuje i donese odluka po pravilniku lige!