“NAŠE DEČICE VIŠE NEMA” Roditelji stradale dece traže hitnu izmenu zakona

 “NAŠE DEČICE VIŠE NEMA” Roditelji stradale dece traže hitnu izmenu zakona

Roditelji su pokrenuli peticiju koju je potpisalo više od 14.000 građana Srbije.

Nakon četvrtog po redu protestnog skupa održanog u Kragujevcu, kod pešačkog prelaza gde je 7. decembra prošle godine stradala devojčica Nikolina, roditelji smrtno stradale dece na pešačkim prelazima širom Srbije udružili su se i dogovorili da pokrenu akciju za hitnu izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i Krivičnog zakonika.

Kako navode u saopštenju, pošto je peticiju potpisalo preko 14.000 građana Srbije, odlučili su da lično upoznaju predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića, ministarku pravde Maju Popović, ministarku za brigu o porodici Dariju Kisić i ministra saobraćaja Gorana Vesića sa gorućim problemima i sve većom uznemirenošću građana.

– Zvanično smo zatražili prijem kod navedenih državnih funkcionera u Skupštini Republike Srbije i u Vladi Republike Srbije, kako bi svojim javnim angažmanom za konkretnu izmenu određenih članova zakona, precizno navedenih u zahtevu, spasili od sigurne smrti i teških telesnih povreda decu na pešačkim prelazima – ističu u saopštenju.