NARUŠENO JOJ ZDRAVLJE ZBOG PROKLETSTVA? Nataša Ninković o povredama, problemima sa kožom i želucem

 NARUŠENO JOJ ZDRAVLJE ZBOG PROKLETSTVA? Nataša Ninković o povredama, problemima sa kožom i želucem

Foto: ATA image

Jedna od teorija da je igranje Makbeta u pozorištu uvek praćeno prokletstvom je ta da je Šekspir u sam tekst upleo nekoliko pravih basmi koje izgovaraju veštice. Nataša Ninković je podelila svoja iskustva povodom sujeverja da nije dobro igrati, takozvanu, škotsku tragediju.

Poznata srpska glumica Nataša Ninković govorila je u televizijskom gostovanju o ulozi Ledi Magbet. Predstava je postavljena u Narodnom pozorištu, a publika je oduševljena. 

Ipak, Ninkovićeva priznaje da joj ova Šekspirova junakinja nikad nije bila bliska te i da joj ova uloga nikada nije bila na listi želja. 

– Nisam razmišljala o njoj, jer sam još na Akademiji kada smo je radili, smatrala da je to neka loša energija koja mi ne prija. Gledala sam “Magbeta”, švedsko izvođenje, Engleze sam gledala i Ostermara u Berlinu. Potpuno su bile tri različite predstave, ali mi se dopalo ono što je Jagoš rekao, da je taj mehanizam vlasti kroz istoriju ono što se ponavlja – rekla je Nataša u emisji “Kec na jedanaest”.

Nataša Ninković
Foto: ATA image

Nataša je u emisiji kod Aleksandre Jeftanović i Boška Jakovljevića podsetila da je uvek postojalo sujeverje oko tog komada, pa često ne izgovore njeno ime, već je nazivaju “ona škotska drama”.

– Nisam sujeverna, ali sam tokom rada na ovom komadu imala strašnih povreda, problema sa kožom, želucem. Svakodnevno smo se posvećivali i svakodnevno proživljavali sve situacije – rekla je Nataša Ninković i dodala:

Nataša Ninković
Foto: Instagram printscreen/natasaninkovic

– Od te energije dešavale su mi se razne stvari. Jednom sam nakon probe koja je trajala, četiri ili pet sati, kako sam silazila sa petog sprata, našla jednu udaljenu stolicu, sela na nju da me niko ne vidi i samo su suze počele da mi se slivaju niz lice. Jagoš me video i prišao mi, ja sam toliko jecala, on me smirivao, a ja sam mu rekla, da ništa ljudsko nisam osetila 2,5 sata. Nije prirodno, ali je takva vrsta energije prisutna i u stvarnom životu – zaključila je Nataša Ninković.