NAPOKON REŠENA MISTERIJA! Telo dečaka pronađeno u kutiji – oglasila se policija i otkrila SVE detalje

 NAPOKON REŠENA MISTERIJA! Telo dečaka pronađeno u kutiji – oglasila se policija i otkrila SVE detalje

Više od 60 godina nakon što je dečak pronađen mrtav u kutiji u Filadelfiji, istražitelji su identifikovali dete uz pomoć DNK analize, objavila je policija.

U slučaju koji je poznat kao “Dečak u kutiji” dete je 25. februara 1957. pronađeno umotano u ćebe u kartonskoj kutiji u šumovitom području severoistočne Filadelfije, objavio je Nacionalni centar za nestalu i eksploatisanu decu.

Identitet dečaka godinama bio misterija

U centru su rekli da je dečak imao nekoliko ožiljaka na telu i da mu je kosa bila na silu ošišana, piše CNN. Procenjuje se da je dečak bio star između četiri i šest godina. Težak je bio oko 13 kilograma pa se činio neuhranjenim, izvestio je centar.

– Uprkos brojnim pokušajima da se dete identifikuje tokom godina, identitet dečaka ostao je misterija. Kroz detektivski rad i analizu DNK, policija je konačno uspela da identifikuje dete – saopštila je policijska uprava Filadelfije.

Najstarije nerešeno ubistvo u Filadelfiji

Slučaj “Dečaka u kutiji” je najstarije nerešeno ubistvo u Filadelfiji. Policija još uvek traži ubicu deteta, a postoji i nagrada od 20.000 dolara za informaciju koja bi dovela do hapšenja i osude u slučaju.

Policija je danas održala konferenciju za medije na kojoj je objavila identitet dečaka, kao i neke druge detalje. Vlasti su dečaka identifikovale kao Jozefa Augustusa Zarelija. Njegov datum rođenja je 13. januar 1953. godine.

Unuka Bila Kelija, koja je uzela dečakove otiske prstiju na dan kada je pronađen rekla je da bi njen deda bio zadovoljan razvojem događaja nakon što je bio prvi na mestu događaja kada je dečak pronađen.

– Nikada nije zaboravio taj prizor. Mislim, kako bi mogao? On je bio stručnjak za otiske prstiju. Ti otisci prstiju bili su ukorenjeni u njegovom umu celi život – rekla je za ABC News.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *