“NAPALI NAS SUZAVCEM, HTELI DA OTMU SRPSKU ZASTAVU” Detalji napada na Srbe u Sarajevu: Imali su baklje i noževe

 “NAPALI NAS SUZAVCEM, HTELI DA OTMU SRPSKU ZASTAVU” Detalji napada na Srbe u Sarajevu: Imali su baklje i noževe

Foto: Profimedia

Grupa Srba napadnuta je danas u Sarajevu, tokom međunarodnog fudbalskog turnira za decu, a jedan roditelj je povređen nožem.

Incident se dogodio u hotelu na Ilidži, gde se održava turnir.

– Roditelji FK Zvezdara su u jednom trenutku imali zastavu. Nismo imali nameru da bilo koga provociramo. Odjednom je ušla grupa koja nas je napala suzavcem i htela da ukrade zastavu – rekao je jedan od roditelja mladih fudbalera.

Kako je rekao, krenuli su za njima, ali ih je napolju dočekala još veća grupa koja je bila maskirana i imala baklje i noževe.

Potom su ponovo napadnuti i jedan roditelj je povređen nožem. Oni se više ne osećaju bezbedno i razmišljaju o povlačenju sa turnira.

U MUP-u su potvrdili da je došlo do incidenta.

– Policiji je saopšteno da je na području Ilidže došlo do narušavanja javnog reda i mira, te da je tom prilikom jedno lice povređeno, prema prvim informacijama, oštrim predmetom, te je prevezeno na lekarsku pomoć. Nije životno ugrožen – rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Prema njegovim rečima, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS preduzimaju mere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti u vezi sa ovim događajem.