“NAPADNIMO EVROPU!” Islamska država poziva na džihad – “Sada je prilika dok traje rat u Ukrajini”

 “NAPADNIMO EVROPU!” Islamska država poziva na džihad – “Sada je prilika dok traje rat u Ukrajini”

Foto: Profimedia

Teroristička mreža Islamske države (ISIS) objavila je novu poruku na “globalnu ofanzivu” na Evropu i Izrael kako bi osvetila smrt svog vođe u raciji američkih specijalnih snaga ranije ove godine.

Poziv članovima ove terorističke grupe objavljen je u poruci koja je puštena za Ramazan. Tom prilikom poručeno je pristalicama da iskoriste to što je Zapad ometen ratom u Ukrajini da izvedu osvetničke terorističke napade dok se “krstaši bore jedni protiv drugih”.

– Ruska invazija je bila prilika da napadnemo jer su nemuslimanske nacije zaokupljene međusobnim sukobom. Najavljujemo, oslanjajući se na boga, blagoslovenu kampanju za osvetu. Borite se sa svima njima i Alah će odgovoriti i kazniti ih iz vaših ruku – rekao je Abu-Omar al-Muhadžir, novi portparol Islamske države, u poruci koja na društvenoj mreži Telegram.

On je takođe ohrabrio militante da se osvete za smrt vođe terorističke grupe Abu Ibrahima al-Kurajšija, koji je ubijen u februaru tokom operacije američkih specijalnih snaga u Siriji.

Al-Muhadžir je apelovao na sledbenike grupe da se “naoružaju oružjem i izvrše dalje napade”. Ponavljajući prethodne izjave Islamske države, on je dodao da se Jerusalim može osloboditi samo povratkom njihovog takozvanog “kalifata”.

U najnovijoj poruci, Al-Muhajir je pozvao na više napada u Evropi. “Ovo je prava prilika za vas da napadnete”, rekao je svojim sledbenicima.

(Srbija Danas/Mondo.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *