NAORUŽAN, SA FANTOMKOM NA GLAVI NAPRAVIO SAČEKUŠU! Podignuta optužnica za pokušaj ubistva kod Ostružnice

 NAORUŽAN, SA FANTOMKOM NA GLAVI NAPRAVIO SAČEKUŠU! Podignuta optužnica za pokušaj ubistva kod Ostružnice

Foto: Srbija Danas

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nemanje S. (27) iz Beograda zbog sumnje da je na jednoj njivi u Ostružnici, 10. novembra 2021. godine na podmukao način pokušao da ubije oštećenog D.S.

– Optužnicom, koja je potvrđena rešenjem Višeg suda u Beogradu, Nemanja S. se tereti za krivična dela teško ubistvo u pokušaju, prinuda, omogućavanje uživanja opojnih droga, neovlašćeno držanje opojnih droga kao i medozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Istom optužnicom obuhvaćen je i Lazar P. (20) koji se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija – potvrđeno je iz tužilaštva.

Nemanja S. je u pritvoru, dok se Lazar P. brani sa slobode.

Kako se sumnja, Nemanja S. je prošle godine 10. novembra oko 23:15 casova namamio D.S. da dođe na njivu u Ostružnici, tako što je uz pretnje pištoljem prinudio njegovog prijatelja B.M. da ga telefonom pozove da dođe na dogovoreno mesto.

Prethodno je Lazar P. telefonom pozvao B.M. i ugovorio sastanak sa njim. Nemanja S. je naoružan sa fantomkom na glavi u žbunju sačekao da D.S. stigne na dogovoreno mesto, a onda je, kako se sumnja, prišao automobilu u kojem se nalazio oštećeni i pištoljem lupao u prozorsko staklo.

– D.S. je dodao gas i počeo da se udaljava automobilom, kada je Nemanja S. zapucao u pravcu vetrobranskog stakla na zadnjoj strani automobila i tom prilikom pogodio D.S. u potiljak, nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život – podseća sagovornik.

D.S. je međutim uspeo da se udalji najpre vozilom a potom i peške. Prijatelji su ga odvezli u Urgentni centar.

Nemanja Z. je pobegao sa lica mesta.

– Ranije iste večeri Nemanja S. je, kako se sumnja, dao po jednu crtu kokaina Lazaru P. i B.M, da konzumiraju, s tim što je B.M. uputio reči “moraš i ti”. Nemanja S. i Lazar P. uhapšeni su dva dana kasnije u taksiju koji su radi njihovog hapšenja zaustavili policijski službenici – dodaje izvor iz istrage.

Kod Nemanje S. policija je pronašla 3 grama kokaina, a kod Lazara P. pištolj i devet metaka, koje mu je Nemanja S. prethodno predao radi daljeg nošenja.

Izvor: Kurir

Pročitaj još

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *