NAMERAVAO DA NAPADNE U SUDU? Haos na suđenju ozloglašenom klanu Nevolje i Mesara – Miljković udario na kuma: Za koga si uneo NOŽ?

 NAMERAVAO DA NAPADNE U SUDU? Haos na suđenju ozloglašenom klanu Nevolje i Mesara – Miljković udario na kuma: Za koga si uneo NOŽ?

Foto: Profimedia/Ilustracija/SD/Saša Džambić

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U sudnicu je danas doveden i svedok saradnik Nikola Spasojević, pošto je odbrana na prethodnom suđenju najavila da će imati još pitanja za njega.

Sudija Vinka Beraha pozvala je Nikolu Spasojevića da izađe za govornicu. Prvi se za reč javio Marko Miljković, kako bi mu postavljao pitanja.

Miljković je u sudnicu uveden u pratnji šestorice zatvorskih stražara, koji su sve vreme prisutni dok Miljković ispituje kuma, koji je postao svedok saradnik.

Miljković: Pričao si o tome kada si bio za Gorana Mihajlovića, mašina nije bila tu, ko je nabavio i kada?

Spasojević: Verovatno ti i Veljko, ne znam kada.

Miljković: Znači pretpostavka. Ajmo dalje, kada si pričao o Goranu Veličkoviću, pričao si da si video smarta, koliko je osoba bilo?

Spasojević: Rekao sam da nisam video.

Miljković: Taj smart koji si sreo, išao je ka Ritopeku ili ka auto-putu?

Spasojević: Ide iz pravca Ritopeka ka auto putu, bio je crne boje.

Miljković: E sad, interesuje me rekao si da je Marko Budimir došao da donese neku hranu, u vreme Aleksandra Gligorijevića, nekom blindom, sedmicom, kojom?

Spasojević: Ne znam tačno, jedna je bila od braće Budimir, a druga od Ljubomira Lainovića.

Miljković: Evo za Nikolu Mitića još par pitanja, šta smo ti rekli, zašto treba da dođeš na stadion da krečiš?

Spasojević: Rečeno mi je da treba da se prekreči prostorija, jer ako upadne policija svi ćemo da nadrljamo, tako mi je rečeno.

Miljković: Izjavio si da “rekli su mi u smislu da je neko prebijen tu i da treba da se prekreče tragovi krvi”, što sada nisi to rekao?

Spasojević: Rekao sam prošli put, nisam smatrao da treba sve da ponovim od reči do reči

Miljković: Rekao si “to se desilo nedugo posle ubistva Gorana Veličkovića, recimo nedelju dana”, što nisi precizirao datume, da je to 3. avgust?

Spasojević: Ne znam šta da kažem što nisam rekao, rekao sam da mi je ostalo upečatljivo da su u roku od dve nedelje ubijena dva čoveka

Miljković: Kako se čistila garaža?

Spasojević: Bilo je varikine u garaži u velikim količinama

Miljković: Kada ste ti i tvoj brat stigli na stadion da krečite?

Spasojević: Popodne

Miljković: Da li si pokazao policiji gde si bacio garnituru sa stadiona?

Spasojević: Ništa nisam pokazao policiji

Miljković: Ispričaj mi tvoja saznanja kako smo saznali da nas Mitić prati?

Spasojević: Mislim da mi je Marko pominjao neki stan, da mi je iz bašte pokazivao, ali ja nisam učestvovao u tome.

Miljković: Na prethodnom zapisniku si rekao “ja koliko se sećam da je bila priča da ih je pratio hondom sivik i da je krivudao putem i gledao telefon i da su ga ljudi iz Belivukovog i Miljkovićevog obezbeđenja primetili i da je imao stan prekoputa stadiona”? Što sada to nisi rekao?

Spasojević: Kružila je priča, da su Senad Rešović i Vladimir Grek primetili da krivuda

Miljković: Pa je l’ krivudao ili nije krivudao?

Spasojević: Ne znam, nisam bio prisutan.

Miljković: Sudija, to je to od mene.

Miljković: Reci mi samo još, da li si nož probao da uneses u ovaj sud?

Spasojević: Nož je

Miljković: Kada si krenuo da potpišeš sporazum?

Spasojević: To je britvica mog pokojnog oca, imao sam torbicu i zaboravio sam da izvadim britvicu kada sam dolazio. Ta britvica mi je draga, izvinio sam se straži što sam zaboravio da je izvadim. Nisam tada imao neke skrivene namere

Miljković: Evo što si nas slagao sada ovde?

Spasojević: Nisam slagao, objasnio sam, nisam imao skrivene namere

Miljković: Koja je dužina britvice?

Spasojević: Ne znam, nije čak ni oštra

Miljković: Da li si braći rekao da nosiš da napadaneš nekoga ako ne potpišeš sporazum, ako te neko spreči? Znači nismo mi jer smo u ćelijama nego tužioc?

Spasojević: Ne, nije tačno

Miljković je vraćen u boks za optužene, za govornicu je izašao optuženi Nebojša Janković, kako bi svedoku saradniku postavio pitanja.

Podsetimo, Spasojević je ranije ispričao da su ga pozvali da dođe u Ritopek da bi čuvao jednu noć otetog Gorana Mihajlovića, koji je potom ubijen. U vreme ubistva, kako je naveo Spasojević, nije bio prisutan. Tokom svedočenja rekao je i da ga je Marko otrovao, a da su ga potom kamionom prebacili u dvorište kuće u Surduku u kom su njegovi ostaci spaljeni a potom bačeni s mosta.

Sve vesti sa suđenja pročitajte OVDE.