NAKON TRENINGA PRIŠAO MU JE I IZREŠETAO GA Sve snimile kamere – Partizanovcu nije bilo spasa

 NAKON TRENINGA PRIŠAO MU JE I IZREŠETAO GA Sve snimile kamere – Partizanovcu nije bilo spasa

Foto: printscreen/Instagram/relja22

Vođa navijačke grupe Partizana “Alkatraz” Ljubomir Kića Marković brutalno je likvidiran 3. novembra 2019. godine u Beogradu, kada je izlazio iz balon sale nakon treninga, a o njegovoj likvidaciji u više navrata se govorilo na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Prema tvrdnjama okrivljenih-saradnika u postupku, Srđana Lalića i Nikole Spasojevića, Markovića je ubio lično Ljubomir Lainović, koji se vodi kao nestao.

Okrivljeni-saradnik Spasojević je na suđenju klanu Belivuk-Miljković govorio o seriji ubistava koje izvršio klan i detaljno pričao o svakom od njih. Među njima je bilo i ubistvo Markovića, omiljenog vođe Grobara.

Pažnju javnosti 2019. godine privukla je surova likvidacije vođe navijačke grupe “Alkatraz” Markovića. Snimak ovog ubistva brzo se proširio u medijima, a sve je ostavila u šoku hladnokrvnost i rešenost ubice da obavi svoj zadatak.

Marković je u večernjim satima izlazio iz balon sale, nakon što je obavio trening. U jednom momentu stajao je sa više ljudi kada se sa njegove leve strane pojavio maskirani ubica, sa dugačkom jaknom.

Marković ga je spazio u poslednjem momentu kako prilazi i u tom momentu pokušava da beži. Na prvi mah činilo se da će i uspeti jer je prešao ulicu, ali ga je jedan od ispaljenih hitaca pogodio i on tada pada na asfalt. Ubica mu tada prilazi i ispaljuje nekoliko hitaca, kako bi ga dokrajčio.

Marković je u jednom momentu uspeo da izvuče pištolj koji je držao kod sebe, ali nije stigao da ga iskoristi i pokuša da se odbrani.

Ljubomir Lainović
Foto: Društvene mreže

Kića je bio jedan od omiljenih navijača na tribini i već ga je većina videla kao glavnog. To je smetalo Belivuku i Miljkoviću, pa su rešili da ga eliminišu. Prema tvrdnjama okrivljenih-saradnika, Lainović je bio čovek koji je navodno izvršio ubistvo, a njega je nakon zločina sačekao Spasojević i prebacio u štek stan.

– Što se tiče ubista Kiće Markovića, bio sam na stadionu, uveče sam otišao da radim u klubu “Gotik”. Te večeri mi je rekao Velja da odem da pokupim Lainovića. Dao mi je nešto novca da kupim neku hranu i neke lekove – rekao je Spasojević.

Štek stan se nalazio u ulici 27. marta i on je bio stan u kom je sa porodicom živeo Vlasta Milošević, koje je ubijen 2017. godine. Njegovo ubistvo postalo je poznato u javnosti kao ubistvo na šinama.

Spasojević je naveo da je tada obilazio Lainovića na svaka dva ili tri dana i da mu je ovaj jednom prilikom rekao: “E, ja moram da vam rešavam probleme na tribini” i tada mu je potvrdio da je on bio direktni izvršilac ubistva.

Podsetimo, Marković je 2011. osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva navijača francuskog Tuluza, Brisa Tatona.

Kazna mu je smanjena na 13 godina nakon žalbe, a na slobodu je izašao posle šest godina i dobio uslovnu kaznu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *