NAKON STRAVIČNOG UBISTVA U ČEŠKOJ, SVE PRIZNAO: Evo kako je ubica Srpkinje otkriven – ispričao sve do detalja

 NAKON STRAVIČNOG UBISTVA U ČEŠKOJ, SVE PRIZNAO: Evo kako je ubica Srpkinje otkriven – ispričao sve do detalja

Foto: Printscreen/Češka policija

U stanu su pronađeni brojni DNK tragovi koje su izuzeli forenzičari, a upoređivanjem u bazi podataka utvređeno je da pripadaju njemu.

Državljanin Srbije koji je uhapšen u Češkoj zbog ubistva žene (42) ostavio je za sobom brojne tragove koji su policiju odveli do njega, a nakon zločina on je uhvaćen mrtav pijan zbog čega je noć proveo na trežnjenju. Nakon što se otreznio on je priznao jezivi zločin, prenose češki mediji.

Kako prenose češki mediji, u stanu su pronađeni brojni DNK tragovi koje su izuzeli forenzičari, a upoređivanjem u bazi podataka utvređeno je da pripadaju njemu.

Policija je do njegovog DNK došla jer je nakon zločina uhvaćen pijan, te je odvezen u policijsku stanicu na trežnjenje. On je tamo odbijao da razgovara sa policijom, da sarađuje, a čak se i lažno predstavio.

– Kada se otreznio priznao je da je ubio ženu – prenose češki mediji.

Takođe, još jedan dokaz koji ukazuje da je on krivac jeste i njena kreditna kartica, koju je, kako se sumnja, uzeo nakon zločina. On je, prenose mediji, nju koristio za plaćanja u prodavnicama nakon stravičnog ubistva.

Njemu se na teret stavljaju krivično delo ubistvo kao i falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica za koje mu preti kazna do 20 godina zatvora.