“NAKON KIŠE OSTAO JE POTOP” Apokaliptične scene širom Srbije – olujni vetar čupao krovove i drveće (VIDEO)

 “NAKON KIŠE OSTAO JE POTOP” Apokaliptične scene širom Srbije – olujni vetar čupao krovove i drveće (VIDEO)

Foto: Instagram Printscreen/192_rs

Dugo išekivano zahlađenje koje je najavio Repubvlički hidrometeorološki zavod stiglo u popodnevnim satima u Srbiju.

Uz pad temperature, negde je smo padala slabija kiša, a u nekim delovima Srbije jak vetar pratio je oluju, čak je bilo i grada.

Nevreme je danas pogodilo i Leskovac i nanelo veliku materijalnu štetu. Olujni vetar je bio toliko jak da je sa jedne zgrade odneo i krov.

Žagubici je jak grad probio i plastenike.

Kragujevcu je jaka kiša izazvala brojne probleme, a dramatični snimci nevremena su preplavili društvene mreže.

Jako olujno nevreme tokom popodnevnih sati protutnjalo je kroz Čačak. Obilna kiša praćena gradom nosila je sve što joj se našlo na putu.

– Nastao je haos kada je oluja iz korena iščupala stoletno drvo koje je provalilo ogradu i palo na put u jednoj od najprometnijih ulica koja vodi ka bolnici. Zbog toga je došlo do obustave saobraćaja u toj kolovoznoj traci. Samo pukom srećom nije bilo povređenih – rekao je meštanin Čačka.

Zbog velike količine padavina u selu Mrčajevci šahte nisu mogle da prime svu vodu i došlo je do potopa Ibarske magistrale koja prolazi kroz ovo mesto u Šumadiji.

– Izlila se ogromna količina vode, vozila nisu mogla normalno da saobraćaju. Slično je i sa drugim ulicama u Mrčajevcima, nakon kiše ostao je potop – kažu meštani.

I nad Beogradom su se danas popodne nadvili sivi oblaci. U pojedinim delovima prestonice grmi, pljušti kiša, a ponegde se niz ulice slivaju reke.

Ovog podneva Beograd je zahvatilo snažno nevreme i u pojedinim delovima prestonice formiraju se reke na ulicama.

Širom Beograda mogle su se čuti snažne grmljavine, koji prate obilne pladavine.