NAJGORE MOGUĆE VESTI – NEMA VIŠE PREŽIVELIH: Potresni prizori nakon sudara vozova u Indiji – najsmrtonosnija nesreća odnela na stotine života

 NAJGORE MOGUĆE VESTI – NEMA VIŠE PREŽIVELIH: Potresni prizori nakon sudara vozova u Indiji – najsmrtonosnija nesreća odnela na stotine života

Foto: Profimedia

Spasioci nisu pronašli više nijednog preživelog u olupinama i ostacima dva putnička voza koji su sinoć iskočili iz šina u istočnoj Indiji.

U jednoj od najsmrtonosnijih železničkih nesreća u Indiji tokom poslednjih nekoliko decenija poginulo više od 280 ljudi, a povređeno je više stotina, saopštili su danas lokalni zvaničnici, prenosi AP.

Nastao je haos kada su vozovi sinoć iskočili iz šina na oko 220 kilometara jugozapadno od Kalkute, a spasioci se penjali na olupine vozova da razbijaju vrata i prozore kako bi evakuisali povređene.

Broj smrtno stradalih je rastao tokom cele noći, a tela žrtava, prekrivena belim čaršavima, ležala su na zemlji dok su meštani i spasioci trčali da pomognu preživelima uz pomoć pripadnika vojske i asistenciju vojnih helikoptera.

– Do 10 časova uveče (u petak) uspeli smo da spasemo sve preživele. Nakon toga samo smo vadili tela poginulih. Ovo je veoma, veoma tragično. Nikada nisam video nešto slično u svojoj karijeri – rekao je za Asošijeted pres direktor vatrogasne i hitne službe u državi Odiša Sudhanšu Sarangi.

U toku je istraga ove nesreće koja je odnela najmanje 280 ljudskih života, a u kojoj je oko 900 ljudi povređeno.