NAJAVIO NOVU SRBIJU: Piksi MENJA FORMACIJU, evo kako će sada igrati Orlovi

 NAJAVIO NOVU SRBIJU: Piksi MENJA FORMACIJU, evo kako će sada igrati Orlovi

Foto: MN Press

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je da će naš nacionalni tim na meču sa Sjedinjenim Američkim Državama ostati veran svom stilu igre, bez obzira na formaciju i imena fudbalera. Utakmica će biti odigrana 26. januara od četiri časa po srednjeevropskom vremenu.

– S obzirom da imam na raspolaganju dva klasična beka, Mijailovića i Petkovića, verovatno ćemo igrati sa četvoricom u poslednjoj liniji. To suštinski neće promeniti naše opredeljenje, jer želim kao i uvek da mi budemo ekipa koja drži loptu i diktira ritam utakmice. Sistem je samo početna postavka igrača na terenu, mnogo je važnije kako interpretirate određene zahteve u igri i kako odrađujete postavljene zadatke – rekao je Stojković, prenosi zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Reprezentativci Srbije su se brzo adaptirali na vremensku razliku, a najavili su da su spremni za meč u Los Anđelesu.

– Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna. Važna je iz puno razloga. Kao prvo, da pokažemo dobar fudbal. Kao drugo, da pokušamo da pobedimo. I kao treće, da ostavimo što bolji utisak u zemlji koja će 2026. godine biti domaćin Svetskog prvenstva na kojem i Srbija želi da učestvuje. Momci su već na prvom treningu pokazali da su prebrodili džet-leg, delovali su sveže i motivisano, nema razloga da tako ne bude i u četvrtak. Uvek je prelepo nositi dres svoje zemlje, u ekipi vlada odlična atmosfera i imam samo reči hvale za njihovo ponašanje i odnos prema obavezama. Uostalom, tu su da me ubede da za njih ima mesta i u najjačem timu uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – naveo je Stojković.

Pročitaj još