NA TESTERI PRONAĐENI TRAGOVI! Džekpot za policiju – istraga o Ani Volš napreduje, ovo su najnoviji detalji

 NA TESTERI PRONAĐENI TRAGOVI! Džekpot za policiju – istraga o Ani Volš napreduje, ovo su najnoviji detalji

Foto: Instagram/anawalshe/printscreen CBS Boston/Printscreen Glas Amerike VOA

Kada je bostonska policija krenula u potragu za Anom Volš, nisu imali nikakvih informacija osim činjenice da je ona nestala i da je njen suprug čekao tri dana da to prijavi. Od tada je usledilo nekoliko neočekivanih preokreta.

Od požara koji je izbio u kući koju su Volšovi nedavno prodali, preko pronalaska krvavog noža u podrumu kuće koju Volšovi rentiraju u naselju Kohaset, do pretrage deponije, na kojoj su pronađeni dokazi koji se vezuju sa Aninim nestankom, a reč je o krvavim kesama, krpama i testeri.

Prema pisanju američkog portala Boston 25, mnogi očekuju ozbiljnije optužbe protiv Brajana Volša, koji je trenutno osumnjičen za ometanje istrage.

Mnogi se pitaju zbog čega mu se na teret ne stavlja ubistvo, ali mi još uvek ne znamo šta se desilo sa Anom, nema njenog tela – kazala je nekadašnji bostonski tužilac Karmen Ortiz.

– Dok nadležni čekaju rezultate veštačenja dokaza koji su do sada prikupljeni, istraga i dalje napreduje.

Prema rečima bivše agentkinje FBI Dženifer Kofindafer, u rešavanju slučaja će biti ključni upravo tragovi koji se trenutno analiziraju. Ona je za portal CBS Boston istakla da su glavna briga trenutno DNK rezultati:

– Velike su šanse da su na testeri pronađeni neki tragovi. Ukoliko su na njoj i Brajanovi i Anini tragovi, za policiju će to biti pravi džekpot. Brajan je sada osumnjičen samo za ometanje istrage, jer je policiji potrebno više vremena da analizira sve dokaze koji su pronađeni.

U dnevniku policijske uprave, u periodu od 26. decembra do 8. janura 2023. godine, moguće je videti kako je tekao i sam početak istrage, kada je policija dobila prvi izveštaj o nestaloj Ani. Brajan se nekoliko dana nije čuo sa suprugom, pa je tek nakon toga obavestio policiju. Kako prenose američki mediji, policiju je o Aninom nestanku prvo obavestio čovek koji radi u obezbeđenju kompanije u kojoj je ona zaposlena. Osim što je opisao Anu, on je dao i informaciju da je “kompanija obavestila muža, ali da on nije podneo prijavu o nestanku”.

Nestanak Ane Volš (37), osim u Srbiji, izazvao je veliku pažnju i u Americi. Stanovnici naselja Kohaset u blizini Bostona, izuzetno su potreseni zbog ove situacije, a posebno ih brinu informacije koje se svakodnevno pojavljuju u medijima, a koje nisu optimistične.

Oni su pre nekoliko dana održali i molitveno bdenje za Anu.

Velika pažnja posvećena je i Aninom suprugu Brajanu, koji je trenutno u pritvoru zbog sumnje da je obmanjivao policiju, jer je nestanak prijavio tek nakon tri dana.

Da podsetimo, Brajan je priveden početkom nedelje, a u nadležnom sudu je negirao da ima bilo kakve veze sa čitavim događajem. Tada su policajci u iznajmljenoj kući, tačnije u podrumu, pronašli nož sa tragovima krvi, a na obližnjoj deponiji krvave krpe i tepih.

Brajan Volš
Foto: Twitter

Međutim, još uvek nije zvanično saopšteno da je to Anina krv. Tokom iskaza Brajan je pomenuo i bebisiterku, a ona bi mogla da otkrije detalje o odnosu između nestale Beograđanke i njenog supruga.

O tri sina Ane i Brajana Volša brigu je trenutno preuzela socijalna služba. Prijatelji nestale Beograđanke apelovali su na nadležne da mališane ne razdvajaju, već da svu trojicu preuzme jedna hraniteljska porodica, dok se sve ovo ne okonča.

I PREVARANTI NA DELU

Policijska uprava Kohaseta upozorila je javnost o potencijalnim prevarama u vezi sa slučajem Ane Volš. Oni su upozorili građane da budu oprezni u pogledu bilo kakvih fondacija koje tvrde da prikupljaju novac za tri Anina sina.

– Deca su trenutno pod starateljstvom države u Odeljenju za decu i porodice. Građani se pozivaju da prijave bilo šta bi ih navelo da posumnjaju da je na delu pokušaj prevare – navode u policiji.

NIJE OTIŠLA NA AERODROM

Anu Volš je poslednji od prijatelja video Džem Mutlu, koji je Novu godinu dočekao u kući Volšovih. On je otišao oko 1.30, a prema Brajanovim tvrdnjama, Ana je neka dva sata kasnije pozvala taksi, kako bi se odvezla do bostonskog aerodroma, gde je, navodno, trebalo da se ukrca na let za Vašington, da bi se vratila na posao. Lokalni šef policije je rekao da nemaju potvrdu da je ona ušla u vozilo kojim je trebalo da ide do aerodroma, a jedino je sigurno da se nije ukrcala u avion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *